...lajv-blogg från Lund Siste-April...

På allmän begäran kommer här lajvblogg från Lund Siste-April från en småbarnsmamma hundägare men ändå lite avundsjuk hemlig partyprissa som kommer göra allt för förhindra att rödvin rinner ner från balkongen ovan, människor kissar utanför porten och någon idkar älskog i cykelförrådet.

 
May the force be with me
 
Kl 07.30
Det springs, skrattas och sjungs i trappen
 
08.00
Någon börjar skrika i närliggande lägenhet.
 
09.00
Frukost intages. Fortfarande relativt lugnt. Konstaterar att det är strålande solsken. Finns inte en centralt boende lundabo som vill ha sol den Siste-April...
 
 
 

Kl 11.00

Gården börjar fyllas på. Musiken börjat höras. Random människor på random balkonger. Festen har börjat
 
11.08
Första studenten håller på att bli överkörd vid Mejeriet. Han är likaglad för det och poängterar för bilisten att där faktiskt är ett övergångsställe. Som studenten förvisso missat med 15 meter men ändå... det var ju ganska nära.
 
Kl. 11.15
Täckningen försvinner på telefonen. Det är mycket folk
 
11.20
Barnet får krama en dinosurie
 
11.25
Vi hittar finska flaggan
 
 
 
 
 

Vet inte riktigt om detta diskvalificerar mig för Mother Of The Year

 
 
 

11.40

Vi bestämmer oss för att köpa glass och går längst med andra sidan av parken. TIPS: där är ingen kö till Bajjamajjorna på den sidan. 
 
 

11.45 

Barnet hittar en 'ballong' som hon vill ha. Mamma tycker inte det är en lämplig ballong...
 

11.50

Stadsparkscaffeet är stängt med undantag för restaurangdelen. Dåligt... precis som alla etablissemang vaktas cafeet av två gorillor.
 
11.55
Sicksackar oss mot Ica. Gorilla vaktar Ica. Barnet får gå in själv i kaoset. Barnet får tio studenter att köpa Twister-glass för hon rekommenderar den till dem.
Först ut kommer tio studenter med Twister-glass. Sedan kommer barnet med Twister-glass. Sedan kommer elfte student med Twister-glass samt växeln som barnet glömt...
 
12.00
Polishelikoptern börjar höras. There goes my skattepengar
 
12.20
Vi går hemåt och befinner oss just nu på lekplatsen bredvid fyra unga killar i fluga och kostym som spelar bandy på asfaltsplanen.
 
To be continued
 
 
 
13.00
Festen på balkongen bredvid börjar sina. Från 40 man på en balkong till ungefär 20. Vi börjar gå hemåt.
 
13.10
Lunch börjar lagas. Det är ganska varmt. Fönstret är öppet. Lugnt i området. alla är i parken. Därifrån hörs desto mer ljud.
 
14.00
Börjar vika tvätt. Somna på sängen i tvätthögen till ljudet av dunkadunka från huset miittemot
 
15.30
Vaknar av tystnaden. Det är tyst från parken. Däremot har de som precis slängts ut från parket parkerat sig på vår innergård där de fikar. Det luktar tändvätska över hela innergården.
 
16.00
De sjungs allsång någonstans men är ovanligt lugnt i övrigt. Än så länge har ingen kissat offentligt i buskarna. Måste vara någon form av rekord.
 
19.30
Börjar gå ner mot parken. Räknar till 62 flaskor på vägen. Alla prydligt uppställda på den offentlige cykelpumpen, elskåp och muren vid Mejeriet. Parken är ganska städad. Hunden hittar bara saker att äta på fyra ställen.
 
19.45
Barnet tränar på att tappa bort oss. Lyckas tre gånger men lyckas alla gånger i röran hitta till vår uppsamlingsplats. Snyggt jobbat X!
 
20.00
Någon form av uppträdande börjar på Vita Scenen. Vi hör inte så mycket utan är fullt upptagen med att diskutera hundar med ett gäng överförfriskade grabbar. Det hela slutar med att en av dessa överförfriskade ligger på gräsmattan och pussar på hunden. Polisen skrattar och uttrycker oro över att hunden ska bli onykter av bara doften som omger grabbarna.
Barnet över sig en gång till att göra sig av med oss.
 
20.40
Det börjar viftas med eldar och dansas kring det blivande bålet. Riktigt mysigt. En av de överförfriskade grabbarna skiker:
- TÄND DÅ ! JAG MÅSTE PISSA!
Det är mys på högsta nivå just nu.
 
 
 
20.50
Elden tänds. Mission accomplished. Våra nyvunna vänner kan äntligen gå och pissa i en av de 160 Bajjamajjorna som finns i parken. Nu är det äntligen vår.
 
Och mycket riktigt. Idag såg jag den första antydan till rapsblommor på väg till jobb (ja, jag jobbar idag)
 
Nuandas vi, städar undan flaskorna och väntar tills nästa gång.
 
 
 
 
 
Men det var ju inte riktigt slut...
 
05.00
Någon står och bankar desperat på dörren där nere.
Desperat
För portkodslåset fungerar inte.
Alternativt så byttes det ut för två veckor sedan men personen ifråga hade druckit vort närminnet och minns ingenting av de senaste två veckorna.
 
05.10
Personen har kommit in. NU är siste-april officiellt över.
 
 
 
 
 
 

...blogger of the year...

Är hon som bara försvinner. Jag ska skärpa mig. Det är ju ändå sista April idag. Har inget annat att göra än att försvara mitt hem från de som deltar i Sveriges största arrangerade fylleslag precis bredvid.


Rapport över dagen kommer..


...mycket i Idas lilla huvud...

"Jag kan oroa mig för terrorister, fascister, nazister, antagonister, kommunister och inrikesministern.

Jag oroar mig för PISA, äldrevård, sjukvård, tidig vår och uppfödningen av mård.

Jag kan oroa mig för stenar som viner, bilar som brinner och deadlines som jag aldrig hinner.

Eller så väljer jag att oroa mig för knark, sprit, dynamit och all rännstensskit.

Jag kan oroa mig för brist på empati, på fokuseringen på vi, på min brist på energi.\",\"style\":\"text-align: center.

Jag vet inte hur pengarna ska räcka idag eller imorgon, till de gamla, till alla som ramlat

Jag ligger sömnlös och funderar på bomber, tromber och zoombier.\",\"style\":\"text-align: center;\"}},{\"type\":\"text\",\"attrs\":{\"value\":\"Kan inte fokusera när jag funderar på allt hat, tjat och brist på mat.\",\"style\":\"text-align: center;\"}},{\"type\":\"text\",\"attrs\":{\"value\":\"Vill ha mer kramar, mindre ramar och färre gamar.\",\"style\":\"text-align: center;\"}},{\"type\":\"text\",\"attrs\":{\"value\":\"Får klump i magen av vårdkriser, skolkriser och P-lisor.\",\"style\":\"text-align: center;\"}},{\"type\":\"text\",\"attrs\":{\"value\":\"Huvudet dunkar av extremism, extremhöger, extremvänster och extrema väder.\",\"style\":\"text-align: center;\"}},{\"type\":\"text\",\"attrs\":{\"value\":\"Tänker på folkrepubliken Korea, kor fulla med antibiotika, antibiotikaresistens, Amerikas president och om det som hänt faktiskt hänt.\",\"style\":\"text-align: center;\"}},{\"type\":\"text\",\"attrs\":{\"value\":\"Ögonen fylls med syner av svält, trånga flyktingtält, barn som inte får hjälp, kö till skjutfält.\",\"style\":\"text-align: center;\"}},{\"type\":\"text\",\"attrs\":{\"value\":\"Kan inte sova när grannen blir rånad, barnet blir hånat, när jordens resurser lånas och människor utplånas.\",\"style\":\"text-align: center;\"}},{\"type\":\"text\",\"attrs\":{\"value\":\"Men idag, just idag, vill min själ bara älska, förälska, hälsa och med kärlek frälsa.\",\"style\":\"text-align: center;\"}},{\"type\":\"text\",\"attrs\":{\"value\":\"Idag ska jag glömma allt det där som gör hela jorden matt och det är därför att;\",\"style\":\"text-align: center;\"}},{\"type\":\"text\",\"attrs\":{\"value\":\"jag imorgon ska vakna pigg och glad och orka oroa mig ännu en dag. \",\"style\":\"text-align: center;\"}},{\"type\":\"images\",\"attrs\":{\"arrangement\":1,\"images\":[{\"large\":\"https://cdn2.cdnme.se/1577711/9-3/temporary-image1466025605341_5761c67cddf2b3443ec763aa.jpg\",\"small\":\"https://cdn2.cdnme.se/1577711/9-3/temporary-image1466025605341_5761c67cddf2b3443ec763aa_thumb.jpg\",\"oid\":\"5761c67cddf2b3443ec763aa\",\"mobile\":false}]}}]}","style":""}}]}