....bokslut 2017...

Ja...jag vet att jag har varit värdelös på att uppdatera bloggen.

Men nu går vi snart in i 2018 års Mellosäsong och då blir det uppdaterat minst en gång i veckan iallfall. Så vi längtar ! Så alla längtar !

Anledningarna till min frånvaro har varit flera.

För det första dog min mobil och jag får inte blogg-appen att fungera på den nya mobilen. Jag brukar uppdatera bloggen när jag springer mellan saker. 
För det andra så har jag avslutat 2017 lite i samma anda som årets första blogginlägg reflekterade över. Jag har försökt att synka personlighetsdragen som gör att jag gör allt som är roligt. Jag har försökt att välja bort att göra roliga saker för att skapa lite lugn någonstans. Jag har försökt ha dagar där ingenting är planerat. Inte ens att uppdatera bloggen. Det har väl inte gått hundraprocentigt bra men iallafall 50%. Det är bättre än 0.
För det tredje har jag varit så bitvis bitter mest hela tiden. Bitterhet är inte supersexigt i en blogg så jag har låtit bli att uppdatera. Bitterhet smakar skarpt och ger ganska tråkig och ensidig smak i gomen hos läsarna.
 
Så har liten Ida lyckats tillgodose de tankar hon hade inför 2017?
 
  1.  Överleva domarkurs och bli internationell domare under en olympisk cykel till i jordens klyddigaste bedömningssport.
     
    Jag rodde iland det trots lunginflammation. Börjar bli tradition att vart 4dje år få världens förkylning. Märkligt nog alltid sammanfallande med cykelns internationella domarkurs. Är faktiskt ganska stolt över att jag rodde iland det.
    Hann också med under året att döma VM. Kan passa på ursäkta skorna på bilden nedan. Men det är på något sätt typiskt mig. Att tänka att ingen jäkel ska se skorna. ALLA har sett skorna. ALLA har kommenterat skorna. Nej, jag hade bara med på mig dessa skor denna dag när vi tog fotona. Jag dömde inte den här dagen och det var hundra grader varmt.
    Ibland känns det skönt att man inte har 69 000 följare. Hade varit tungt att förklara de där skorna för 69 000 pers.
     
     
     
  2. Bli fullfjädrat redovisningschefs-ämne alternativt president över världen.
    Jag har kanske inte blivit president över världen men fått ny spännande uppgifter på jobbet och har bestämt mig inför 2018.

  3. Uppleva en ny plats på jorden
     I somras gav vi oss ut på ett äventyr. Såg många nya platser. Det var en fantastisk resa. I övrigt har jag sett Östersund, Pesaro och några platser till. Har inte besökt ett nytt land i år men har sett massor av nya platser.

     
     
     
     
     
  4. Bli klar med det där köket vars renovering nu går in på snart sitt andra år.
 
       Punkten får ett fett kryss.  Har dock slagit ner en kamin och fått upp en lucka. Det var ju dock inte så "bara" 
       utan tog ungefär tre gånger så lång tid som planerat och krävde ungefär 10 gånger så mycket energi.

 

       Men fakturm är att köket nu går in på år tre
 
 
      5. Ha en grym Europa-bilresa till sommaren
   
      
 
      Se ovan. 
 
      6. Starta företag
   
    
 
     Det bidde inte så. Och att det inte blev så var faktiskt ett aktivt val. Ibland är den första lösningen inte rätt. 
     Tror jag har en bättre lösning på gång.
 
     7. Bli frisk i kroppen och därefter börja fundera på vad jag ska åstakomma med den under 2018
   
Ytterligare ett fett kryss. Kroppen har aldrig varit värre än vad den är just nu och jag går inte in i 2018 med harmoni någonstans. Jag har två knän och en höft som är allvarligt skadade och med prognosen att jag inte blir återställd. Försöker inte gnälla och försöker inte vara bitter men ska inte sticka under stol med att det känns mentalt skit. Mest hela tiden faktiskt.
Min universallösning när det känns skit är att springa milen. Nu kan jag inte ens springa 100 meter. Måste hitta annan lösning på känns-skit-problematiken. Men har inte hittat ett ekvivalent lika effektivt verktyg än.
   
 
      8. Åka skridskor lite oftare
    
Se punkt 7. Men jag har iallafall sett till så att barnet åker skridskor lite oftare iochmed den begynnande hockeykarriären. Så är ändå ganska nöjd trots krysset.


 
 
      9. Simma lite oftare
    
   
  Se punkt 7
 

     10.
Försöka överleva året med hopp kvar på mänskligheten
   
Faktiskt en hel del hopp. Trots allt. Jag själv kan dock inte hoppa alls. Men det är kanske bättre att mänskligheten gör det än jag? 


     11. Maximera diskussionerna om Trump till en i veckan (för den psykiska hälsans skull)
   
     
    Har lyckats med detta på slutet av året. Har vant mig vid galenskap. Tyvärr. 

 
      12. Sjunga högre i duschen
     
       Enligt dem som vet ligger nivån ganska konstant. Får skärpa mig ... 


      13. Läsa fler böcker
      
Har varit väldigt duktig. Har dock läst alldeles för mycket "mördarböcker" kontra vanlig litteratur (X uttryck). Dock gillar jag ju mördarböcker. Jag avslutar året med en thriller. Räknas det till kategorin "mördarböcker" ?

 
      14. Fortsätta att vara den tokiga, fantastiska, galna, pratglada, dramatiska, intelligenta, envisa, hyperaktiva och engagerade Ida som jag är.
     
    Jag är ganska fantastisk faktisk. Skadad. Men fantastisk.
 
 
 
Det har nog egentligen varit ett ganska bra år men eftersom det slutar med mega-förkylning och sargad kropp så är det svårt att minnas allt det som varit bra.

Stockholm med Johanna i somras var absurt roligt. Där vi blandade högt och lågt - mest lågt. Där finns filmer som jag vill ska spelas upp på min begravning. 
 
Never Forget #sthlmhornyweekend17 !

 
Det var en skänk från ovan at få stipendium i maj i samma veva som jag fick en skattesmäll.

I övrigt så är det den här som skänkt mig så mycket skratt att jag ler i all min bitterhet bara jag tänker på det;
 
Det här var för övrigt en fantastiskt bra dag ! 
 
 
Jag ska knåpa ihop en krönika inför 2018 under de närmsta dagarna

Zlatan pratar om sitt lejon men ska jag få ordning på min kropp, i kombination med att vara världens bästa mamma, jobba heltid, vara domaransvarig för svenska domare, sitta i diverse styrelser och får stånga mig blodig i diverse sjukvårdsintanser. Då krävs det inte bara att jag är lejon  Då krävs det att jag är Aslan. Fast med adderad kvinnokraft. 

 
 
 
 GOTT NYTT ÅR 2018!

 
Taggar: 2017, Zlatan, lejon, melfest18, mello2018, skadad;