...Strumptrollet Projekt 2017...

Det var en gång ett troll som bodde lite överallt. I tvättmaskinen, i tvättkorgen och framför allt hängde det med barnet till skolan och träningen varje dag. Trollet är ofta hungrig och favoriträtten är strumpor. Dag ut och dagen in käkade trollet strumpor. Trollet var dock ett mycket beläst troll och visste hur viktigt det var att variera sin kost. Därför åt hen bara en strumpa av varje sort.
 
Det var i slutet av år 2016. Mamman i trollets familj anade att trollet existerade och beslutade sig för att inleda Projekt 2017. Under hela år 2017 skulle alla ensamma strumpor sparas. Alla strumpor som inte hade någon kompis skulle samlas och i slutet av 2017 skulle mamman ha tillräckligt med empiriska bevis för att trollet existerade i familjen.
 
Mamman är inte så fin i kanten så hon kombinerade under året ihop strumpor som var nästan lika eller likvärdiga.
 
Så blev det dock äntligen den 31ste december och projektredovisning skulle ske. 36 stycken ensamma strumpor radades upp. 36 strumpor som försvunnit, fått ett hål eller ätits av strumptrollet?
 
Mamman är chockad
 
Mamman inser hur mycket onödig konsumtion som måste bero på strumpkonsumtion av strump-trollet. Mamman tar ett beslut. Att under 208 enbart köpa likadana strumpor och beställa hem en hel hög sådan. Då kan strumptrollet fortsätta äta, familjen spara pengar och jorden bli en lite mer hållbar plats.
 
Slutet gott, allting gott. Så levde de lyckliga i alla sina dar.