Lunch på Myntha

Man måste ju luncha någonstans.

Flygande Jakob med mysigt sällskap:


Johan och uttråkad bebis


Uffe törstig precis som studenter som brukar besöka Myntha


Ett stort plus för de uteserveringar där personalen på eget inititiv bjuder hunden på vatten.
Myntha är ett sådant ställe !

Pinsamheter i barnvagnen

Idag har varit en utpumpad dag.

Jag är fullkomligt slut i huvudet. Har full förståelse för att Big Brother-deltagarna trillar av som de tio små negerpojkarna i en känd Agatha Christie-roman. Det är mentalt påfrestande att ha någon som följer efter dig och dokumenterar allt du gör för eftervärlden. Nu blir ni allt nyfikna men ni får hålla er lite till.


Oavsett så var jag mentalt trött idag. Utpumpad. Försökte plugga imorse men Xana var inte på humör för kalkylering och jag fick lite smärre panik. Har inte pluggat ordentligt på över en vecka eftersom jag koncentrerat mig på påsken, försäkringsbolag och bebis fast i omvänd prioriterings-ordning.

Så jag bestämde mig att gå ett par ärende på stan.
Hämtade mitt pris från förra veckan. Ni som missat det så lyckades jag med konststycket att vinna Skånemästaren i P4 Malmöhus på temat "Storstäder i Europa". Jag fick en T-shirt, en shoppingkasse och en fickradio. :-)

Gick förbi Stadsparken för att se hur de förbereder inför 20 000 ungar som tänker vara fulla där på lördag.
Hamnade mitt i ett begynnande slagsmål på Nygatan som tack och lov aldrig urartade.
Handlade lördags-praliner på Ahlgrens
Köpte en solhatt till Xana på Barnsligt i Bytaregränden
Stannade och köpte en latte på EspressoHouse.
Köpa sushi på Rå Fisk att ta hem till kvällsmat

Gick förbi Systemet på Mårtenstorget och var empatisk.
Min empati rör Johan. Han jobbar kväll idag och imorgon och har jour hela helgen. Betyder att han inte kan ta sig till Systemet. Tänkte vara snäll och köpa en öl eller två till honom. Det var kaos på Systemet. Alla studenter verkade vara oerhört planerade i år och handlade idag eftersom de troligtvis tänker att alla andra kommer handla imorgon. Innebar att alla handlade idag och det var packat och blivande packade studenter speciellt i öl- & cider -avdelningen.
Jag tycker generellt att det känns dumt att gå in på Systemet med barnvagn. Jag dricker ju inte själv alls så länge jag ammar men det känns som om alla vänder sig om och tittar. Sedan blir det inte bättre av att alla kundkorgar är slut och alla skrymslen i barnvagnen upptagna av babykläder, vinster från Sveriges Radio, och sushi.

Så det fick bli så här istället...
pinsamt
pinsamt
PINSAMT !

Somna in action

Xana sover generellt så bra på nätterna.
På dagarna har hon oftast bara små powernaps. De kommer ofta i tid och otid.

Här är en sovbild in action:



Bollen har vi för övrigt fått av en arbetskollega.
Jag är dock också medlem i Goboken. De paket som jag har köpt hittills har absolut varit värt pengarna! Senast fick vi en skiva med musiken till barnsånger. Det är mycker roligare att sjunga till Xana när man har musiken till.

Fick också en bok som spelar olika melodier beroende på vilket håll man håller den. Den tyckte nog jag var roligare än Xana...