...God Jul älskade vänner...

Jag skulle egentligen fylla min blogg med kommentarer från människor som under den senaste veckan kallat mig 'naiv', 'verklighetsfrånvänd' och 'dum i huvudet' på nätet med argumentet att jag tror på människans lika värde. Och det är ju dumt av mig att göra det i jultider... 


Men eftersom jag inte bara är naiv och verklighetsfrånvänd utan även envis så fortsätter jag pumpa ut lite glädje till er istället.


Jag bjuder på årets tabata-tomte ! 45 minuters tabata till julmusikmed bpm 140. Urvalet är ytterst begränsat men det struntade tabata-tomten i.

Årets julbord med obligatorisk upptäckarfärd i Grands korridorer. Mor & dotter smyger sig genom trappor, gömda toaletter och salar och ett oskyldigt fnissande ekar mellan sammetstapeterna. 

Ovan de två skyldiga smygarna på någon av Grands testade toaletter.

En fantastisk julafton där jag fick den bästa pepparkakan med motiveringen att jag ska snusa på den när jag är bortrest och saknar hemma, en tomte som trodde alla ungar var kattungar, ett barn som försvann från stöket och hittades uppkrupen i en fåtölj med hörselskydd och en pappa som fick feeling och började spela julmusik.


 

Och dagarna innan jul tryckte jag i mig tomtelatte nummer fem på Espressohouse. Ingen smygreklam här inte, jag är en billig reklampelare som säger att jag älskar något helt gratis om jag nu råkar älska det. ❤tomtelatte ❤


Så massa njut och mys under de fyra dagarnas ledighet som jag haft. Imorgon är det tillbaka i hetluften men under tiden har jag krupit upp i soffan med en kaffe med vispgrädde och bara njuter.

God Fortsättning! ❤

Taggar: Espressohouse, Grandhotelilund, Jul, Jul2016, Julmys, Lund, Tomtelatte;

...PK -> Etablissemang -> Verklighetsfrånvänd...

Det är lika roligt varje gång

...long time no seen...

Är arg. Jag tycker inte om att vara arg.
 
Ilska äter upp mig innefrån.
 
Ilska, besvikelse, rädsla och uppgivenhet är känslor som ligger ganska nära varandra i mitt känsloregister. Den ena kan trigga den andra och helt plötsligt är känslorna en mishmash och jag vet inte om jag är arg eller rädd eller besviken eller uppgiven. Det är svårt att bearbeta känslor om man inte ens tolkar dem rätt.
 
När varelser blir hotade så finns det tre försvarmekanismer
 
- Flykt
- Attack
- Spela död
 
Jag är väldigt mycket attack. Jag gillar inte att vara jagad och jagar hellre. I mitt själsliga spektra är inte spela död ett alterntiv. Det sägs att det sätt som man reagerar på är till stor del en impuls, det vill säga vid hot så reagerar vi impulsivt; vi flyr, vi attackerar eller vi låtsas som ingenting.
 
När jag blir arg så förbered hela min kropp sig på attack. Den börjar skaka lätt, hjärtat börjar slå snabbare och mina tankar går som virvelvindar genom huvudet. Det är under den här processen som jag mår så himla dåligt, jag blir så trött. Så därför gillar jag inte att vara arg.
 
Gör mig inte arg
 
Jag bits
 
Sedan tänker jag
 
Då brukar det bli lite bättre
 
 
För övrigt så var tanken att vi skulle varit i Berlin idag. Var en slump att det inte blev så. Ibland känns slumpen ganska bra.
 
Svaret på förra inlägget är "Vargsången". Det är sången som jag sjunger för X varje gång hon känner sig otrygg. Jag önskar ibland att någon kunde sjunga en Vargsång för mig.

Men "Räven raskar över isen" kanske också hade funka, Becca?