...ÅÅÅÅÅH DIREKT från Tel AViv

Nästan iallafall....
 
Norra Rörum är Skånes Tel Aviv. 200 miljoner tittar på spektaklet. Jag är en av dem. Ni är kanske inte en av dem. För ni tycker min blogg är roligare än programmet. Så hur har jag förberett mig?
Sovit siesta. Köpt obskyra mängder godis. Fyllt på vinglaset.
 
Vad jag har att säga ? 
Vi kommer inte att vinna. Är orolig att det blir som ifjol - bra betyg från juryn. Dålig från telefonrösterna.
 
Det börjar med ett Bensinuppror där man gör reklam för flygindustrin med en gigantisk jumbojet som alla artister kommer nerfrån samtidigt som blåklädda flygvärdinnor hoppar hysteriskt omkring- Och där kom Dana International. Med ny hårfärg som hon hunnit fixa sedan i torsdags. Nu är hon blond.
Oerhört medryckande intåg av artisterna. En tradition som ju började i Malmö när Avicii komponerade intågsmusiken till Eurovision 2013.
Det verkar som de ska gå igenom alla gamla Israeliska Eurovision-stjärnor så jag hoppas nu på:
HOPPA HOOLE HOPPAHOPPAHOLLEHOPPA

Om ni vill se en riktigt bra dokumentär så rekommenderar jag starkt dokumentären som finns att hitta på SVT Play
När Franco stal Eurovision
 
Nu är de fyra perfekt stylade programledarna tillbaka. Oj, vad vi saknat dessa perfekta ursäkterna till människor. De fortsätter med sina snuskrelaterade skämt. Och pratar... och pratar...och pratar...Tacka gudarna för att de använde en video att förklara hur man röstar. Vet ni:
 
NUUUUU KÖÖÖÖÖR VI !
 
1. Malta
Färg: vit
Helt ok podänga det här med lite kul slinga som går hem på nattklubbarna på Malta. Oj vad de dansar och skojar. Dagens ungdomar. Malta har regnkläder på sig. Sjunger bra. Låten är bra. Det finns inte så mycket mer att säga.
 
2. Albanien
Färg: Svart
Det här är verkligen ingen kopp te jag vill dricka. Jag undrar vem som drar på Albaniens låt i bilen på väg till jobb. Det skriks och jojkas med ekot på max. Jag ahde fått hjärtinfarkt innan jag kom till jobbet. Nu kom åskan, vindarna och alla andra naturkatastrofer på en gång som matchar det perfekt lagda håret. Fattar inte hur det där lagda håret matchar åskan, eldarna och regnet. Men men... man kanske ser ut så i Albanien under pågående naturkatastrof ?
 
3. Tjeckien
Färg: Gul
Pojken har samma tröja på sig. Hoppas den är tvättat för han hoppade en del i semifinalen. Pojkar som luktar illa är inte sexigt. Han hoppar och glider och pratsjunger.
 
Det står 3-2 i hockeyn kan jag meddela
 
Tjeckiska pojken fortsätter pratsjunga om sin friedn of a friend. Jag blir glad av detta. Jag tycker detta är bra.
 
4. Tyskland
Färg: Svart
Som skickar två Systrar som inte är Systrar men heter S!sters med låten Sisters.
Två svartklädda tjejer ber om ursäkt för dramat.
I små läderbyxor och kortklädd klänning gör de plieer på scen och sjunger "Sister" ungefär 25 miljioner gånger. Nja...
 
5. Ryssland
Färg : Vit
Enligt elakt skvaller är Sergoei gay och skickas stolt från Ryssland att representera landet för att visa att man visst kan leva som gay i Ryssland. Problemet är bara att ingen vet om han är gay... förvirrat... man skickar enr epresentant att representera en grupp som han oficiellt itne tillhör för att visa att man visst kan tillhöra den gruppen.
SCream heter låten och gör skäl för namnet. Sergej väljer i motsatt till Albanien att se lite mer sliten ut när regnet och åskan kommer. Att vara klädd i vitt i spöregn är dock ett märklgit val...
Kvällen snyggaste show måste jag dock säga
 
Aha... svenskar som sköter bakgrunden till Ryssland.

Nu tittar alla på reklam och vi tittar på Jean Baptiste Gaultier och världens sämsta intervju. Hade jag träffat Gaultier i 30 sekunder så hade jag inte främst frågat om Dana Internationals fjädrar.
 
6. Danmark
Färg: Svart & Vit
Jag älskar Danmark. "Love is forever". Älskar detta cannabis.rus som man alltid får i Danmark. Förlåt av Danmark. ;-p
Jag gillar detta. Blir så glad ! Av engelskan, av danskan, av franskan. Men detta är en vattendelare.
 
7. San Marino
Färg: Vit
Kolla speciellt in den blonda mannen i de alldeles för tajta vita shortsen. Han sägs vara svensk. "Dont forget my number, call me anytime"
Njaaa... tror jag hoppar
Men den blonda mannen i de tajta shortsen är superglad och sjunger Nanananana. Alltså... måste säga att jag saknar den dåliga engelska vi exponeras för i den här låten. VArför ska man sjunga nanananana ? Jag fattar inte. Är det någon form av San Mariansk fågeldans?

8. Nordmakedonien (landet har inte ändrat namn sedan i torsdags?)
Färg: svart och grönt
DEn här låten är en kopia av Raise like a Phoenix. Fattar inte att inte Eurovision-publiken gått banans över det. Kvinnan sjunger att kvinnor, flickor, tanter ska slå sig fria iklädd något som ser ut som världens obekvämaste klänning. Nja...
 
Nu är det reklam igen.
Malta tror på sig själv och vill att folk röstar på dem. OOOJ det var BREAKING NEWS

Nu är det vi och vi ska skrika och dansa lite. Tänker inte skriva något. Mer än att han inte borde ha svarta kläder utan något mer färgglatt. Men i övrigt är detta perfekt !
 
DET VAR PERFEKT !
 
10. Slovenien
Färg: Vit
Nu komemr numret med en kvinna och en man på scen där hans medverkan är helt obegriplig. Hon sjunger. Han gloroch spelar låtsas-gitarr. Sådant man ser varje dag hemma. Jag vet inte vad hon sjunger men hon ser inte så road ut. Idag tror jag hon ber honom gå ut med soporna men han vill spela luftgitarr.
 
11. Cypern
Färg: Svart
8-åringens kommentar: "Vad har hon på sig?! Eller..mamma vad har hon INTE på sig? Undrar om det är skönt"?
Kvinnan ser praktiskt taget ut att vara naken mellan lår och byst. Sedan när man inte tror att det kan bli värre så tar hon av sig på bysten också. Önationerna i Medelhavet skickar nattklubbsdängor. Men man glömmer nästan låten för man funderar vad fasingen tjejen har på sig. Hon gör mig nedvärderande. Hemska människa blir jag.
 
12. Holland
Färg: Svart
Detta är det favortitippade bidraget. Jag tycker detta är bra men...nej...inte en vinnare i mina öron. Svart pojke sitte vid piano i månsken och spelar piano. Vad gör pianot där utomhus? Akustiken är sjukt dålig utomhus. Pojken sitter där och sjunger och vill att flickan ska ge honom en bergochdalbanetur.
Lille gubben, välj mig. Man vet aldrig vad som händer om man lever med mig mer än att det alltid händer något.

 
13. Grekland
Färg: Vit
Nasala grekiskan sitter på en tron och försöker sjunga bättre än sist vi såg henne. En gigantisk pilatesboll på scen-. Klass ! Inte. Vad två tjejer med floretter gör på scen. Fattar ingen. Och det wailas och falsettas och pilatesbollen kastas ut i publiken. Och DÄR viftar de två dansarna med två RG-band på tre meter. All-in. Man skulle kunna tro det är Ryssland. Men alltså...fattar inget....
 
Det står 3-3 i hockeyn. SKitdomare. Hoppas domarna i Eurovision är bättre
 
14. Israel
Färg: svart
Skäggig man sjunger deppig sång. Sett det förut någongång.Kan itne sätta fingret på var ? #ironi
Nu kommer massa människor in och sjunger med pojken."I´m comming home" sjunger han på ockuperad mark. Nu gråter han. Vackert med män som gråter.
 
I hockeyn står det nu 4-3 till oss. YES !

15. Norge
Färg: svart
Två proffiga män sjunger med en proffsigt arrangerad A-ha slinga. Cred till Norge att de faktiskt skickar något som moderniserar vår ursprungsbefolkning. Detta är verkligen publikbefriande. Jojk-mannen står som ledsångaren i Lasse Stefanz. Brett siär som han sitter på en toa. Men detta är bra. Blir itne ledsen om Norge tar hem det !
 
16. Storbrittanien
Färg: svart
Ensam pojke står emd en mikrofon ocj sjunger Lundviks låt. Som Lundvik själv uttryckte sig i torsdags: den sämre av de två låtarna han tävlar med. Det ser ut som pojken har svarta tajts på sig. Mu står de i en fin ring och sjunger att det är större än kärlek. Michael Rice tackar Europa. Ööööh vaffö då ? Ni vill ju inte vara med...

Reklam igen.
Nu har de plockat fram Nordmakedonien, San Marino och Ryssland för en ny fantastisk djuplodad intervju.Nordmakedonien älskar sina barn, San Marino är en teandläkare och Ryssland vill sälja skivor.
 
17. Island
Alltså... det här är verkligen årets konstigaste bidrag. Under veckan har jag följt Spotify-listorna i oliak länder och den här låten har seglat upp som några av de mest spelade låtarna. De tar också i, precis som ALbanien men det känns som de tar i av en annan anledning. Det känns som det gör ont, på riktig. BDSM-schlager när den är som bäst !

18. Estland (aka Sverige)
Färg: Svart
Svensk pojke sjunger estnisk låt och är lycklig. Det här är en bra låt. Men Victor känns inte helt naturlig i sin roll som Eurovision-stjärna. Han sjunger dock bättre nu än i tisdags. DÅ var det...katastrof...nu var det inte så mycket katastrof.
 
19. Vitryssland
Färg: Vit
Skcikar inte upp en varg på scen i år utan en utrotningshotad tiger i bakgrunden. Hon dansar med sin Karma-topp.Dansarna är coola. JAg vill ah dansarna. Låten känns bättre idag än i semifinalen. Ingen vinnare dock.
 
20. Azerbaijan (jag lär mig ALDRIG hur detta land stavas)
Färg: svart
Här är Illuinati-triangeln väldigt tydlig. Jag ser konspirationen blossa... Azerbijan använder sig av svenskt som vanligt förutom i ledsångar-positionen. Shut Up sjunger Djingis. Killen pussade sina biceps när han gick vidare till final. Gjorde mig lite trött...LIte upprepande låt. Känns ungefär som en helt vanlig morgon hemma hos mig i antalet "Shur Up" under kortast tid.
 
21. Frankrike
Färg: Vit
Fransk androgyn pojke sjunger ballad men en ballett-dansös som går runt utanför normen. DEt här är verkligen ett fint nummer. Conchita 2.0
"THANK YOU FOR ALLOWING US TO DREAM!
Jaja...man behöver ju inte skrika Franrkike även om man är fantastisk
 
22. Italien
Färg: Röd (KORS I TAKET!) och svart
Italiensk man sjunger sång och dansar. BAkom översätts italienskan på engelska. Italienska är fint. Tycker gott itakienarna kan sjunga på sitt språk. Jag är inte helt övertygad av den här låten
 
23. Serbien
Färg: svart
Kvinna som tävlar med Frankrike om att vara årets mest blonderade människa på scen står i svart klänning och sjunger en klassisk balkan-ballad. Detta är en bra balkan-ballad men ändock en balkan-ballad som oftast inte är min favorit-genre. Mot slutet byter hon ut sebriskan till engelska. Tycker gott hon kunde hållt sig till serbiskan. Vi förstod itne engelskan ändå.
 
24. Schweiz
Färg :Svart
En av mina favoriter. Jag skakar rumpan till den är rerfängen och till sticket även om själva versen är helt värdelös. "She got me dirty dancing" Vad menar han egentligen ? Vem dansar snuskigt och varför och hur får man trevliga män att börja snusk-dansa bara sådär?

25. Australien
Färg: Vit
Nio meter lång gräddbakelseklänning gungar och sjungeri årets nästsnyggaste nummer efter Ryssland. MIn stora fudnering är hur farao de kan gunga, sjunga opera och se så snygga ut samtidigt? Är det någon gubbe som sköter pinnarna ?
"Hej vad jobbar du som?"
"Jag är pinnskötare"
Blivande klassiker det här. Trust me
 
26. Spanien
Färg: Svart
HEJA SPANIEN!
Blir så glad ! Äntligen ett riktigt bra spansk bidrag. De ska köra på sina latinska rytmer. Då blir det bra ! Förutom ett tvåvåningarshus komemr det in en toalettpappers-robot som dansar. Med en vää synligt toalettpappers-robots-skötare bakom sig. Eftersom jag kan spanska så vet jag att han inte sjunger om att plcoka ut soporna i glad ton utan att ögonbindeln för hen att falla,. Bara så ni vet.
 
Nu snackar de om att dricka sprit igen, precis som häromdagen. Men programledaren är nogrann med att berätta att han iten får dricka. 

Vi får en halvtimme lång snabbrepris nu. Grattis världen !
 
Och gratukationerna fortsätter. Conchita i kalsonger sjunger Heroes medan Måns tittar på. Som en våt dröm.
Okej. Nu blir det lite vått här när Mumsen ska sjunga Fuego. Han öär duktig vår lundapåg ! Sitter dock och funderar på om han har platåskor på sig ?
Nu ska halvnaken cypriotiska (finns det inga kläder på Cypern?!) sjunga Verkas gamla hit. Seriöst... är det tävling i den som har minst kläder vinner? Fattar iten varför de itne bara är nakna. Det är mer ärligt.
Verka får nu sjunga "Toy". Älskar denna människa.
Och nu får vi sjunga "Hallelujah" i duett. Original + Mumsen. Fantastik TV ! Det var fint !
 
Tänka sig. "Snabb"-repris.
Kom igen. Nu vill vi se Madonna. Sluta snacka. Nu vill den homosexuelle programledaren gifta sig med Madonna och vi ser fram emot den fantastiska intervjun som nu följer. Programledaren gillar att laga mat, det gör inte Madonna som nu försöker hålla ett brandtal att man ska drömma. En intervju att minnas.
Så pratar vi lite kärlek. och "the power of music"

"Thank you Madonna, for being here "
"My pleasure" (och 13 miljoner kronor, min kommentar)

Nu blir det arabisk influerad mellanakt för att visa att Israel inte alls är taskiga, Nu kommer Cuevo upp på scen och en ny djuplodad intervju där han säger att han inte vet vad Eurovision är. Kan någon förklara för mig varför amerikanska rappare har tandställning? Vad är grejen liksom ?

Neta sjäng en ny låt som jag totalt missade. Nu blir det snabbrepris. Hur många är vakna?
 
Av 26 bidrag så var det 3 som inte var vita eller svarta. Seriöst.... Eurovision, ni kan bättre än så här. DEt finns färg i regnbågen.

Nu blev det konstigt. De missade i kamerorna och man fick se bakdelen på en av programledarna. För Madonna ska komma. Tydligen. Någon sa det.
MAdonna har med sig typ 200 människor, en gigantisk trappa och en ögonlapp. Men alltså "Like a Prayer" . Men även Madonna surnar lite i Mello. DAmen är född 1958 dvs hon är 61 bast. MAdonna är alltså född året efter man uppfann Mello.... coinsidence ? Madonnas framträdande är konstigt i bästa Eurovision-anda. Men hon är ändå Da Queen. Jag beundrar dock roddarna mer. Hur farao de fått upp en hel arena i Madonna-style samma kväll som de haft hand om hello Mello och 26 bidrags rekvisita. Krävs ett geni. Geniet är tydligen svensk han också.

Okej för helvete. Stäng slussarna så vi kan gå och lägga oss. Vi vill sova.
Nu kör vi en tre minuters reklamfilm om Tel Aviv. Jag har varit i Tel Aviv.
Nu har Sand berättat att röstningen gick till så som det ska (hur nu det är)
2 från Portugal
Redan på jury nummer två snackar jurymedlemmen trams och tackar på franska för att de kan.
0 från Azerbaijan
5 från Malta
Det laggar från Norra Makedoinen. Han såg glad ut i tre minuter innan han började prata. De gav oss dessutom 0 poäng
Tänka sig San Marino gav Italien 12-an. Suprise
12 från Hollland (love you!)
0 från Montenegro som gav 12an till Serbien. Alltså KOM IGEN sluta grannrösta !
12 från Estland !!
O.M.G POlen ser lite stel ut och ger 0 till Sverige.
Poängen går verkligen hit och dit
8 från Norge som ger 12an till Tjeckien
12an från Spanien fick vi ! Alla pensionärer i Malaga har slängt dig på telefonen.
6 poäng från Österrike.
10 från England. Tack Helen och co ;-) Men 12an till Nordmakedonien. W:T:F
En 2a från Italien
6 poäng från Albanien

Nordmakedonien i ledningen ? I don´t understand... hur ligger oddsen på den tänker jag. Vem blir rik ikväll?

 
4 poäng från Ungern
Alltså programledarna pratar sinsemellan mellan poängredovisningen och skäller på varandra,
2 poäng från Moldavien
12 poäng från Irland
Alltså... Vitryssland gav alla sina poäng till dem i botten... helskumt... vi fick alltså 0
Armenien ger 12an till oss ! :-)
1 poäng från Rumänien som gav 12an till Australien
7 poäng från Cypern som ger 12an till Grekland... suck

Vi är halvvägs igenom
1. Nordmakedonien
2. Sverige
3. Azerbaijan
4. Italien
5. Ryssland

Alltså...detta är så konstigt.
 
Australien ger oss 12an !
Ryssland spelar piano och pratar ryska. Och ger oss 0 poäng. Weired
En 2a från Tyskland
Belgiern låter ett original berätta att vi får 0 poäng
Eric Saade ger 12an till Holland. Söt-göte
Kroatien ger oss 5an
Lithauen ger oss 8an.
8a från Serbien som alltid grannröstar. Så även i år Nordmakedoinen
Island ger oss 12an :-) Lite suck kanske. Lite
2 poäng från Georgien
Grekland spelar elgitarr. Skämskudde.... som ger 12an till Cypern och inget till oss
10an från Lettland.
Tjeckein "Are you excited?" FÖR HELVETE GE OSS POÄNGEN DÅÅÅÅ. Så gav de oss en 12a och nu är allt förlåtet
Danmark... ger oss 12an. Yeah yeah
Frankrike gav oss 10an. Vi närmar oss Nordmakedonien. Fransyskan envisas att prata franska i en halvtimme innan hon ger 12an till Holland.
Finland ger oss 12an och snackar på.
8 poäng från Schweiz. Utan Edward av Sillens kommentarer på jurymedlemmarna hade man somnat för länge sen.
Slovenien ger oss 7 poäng
Av Israel får vi en 6a

Efter jurygrupperna ligger vi etta !!!
Men vi vet vad som hände ifjol och jag har en känsla att det kan bli samma ikväll...Som sagt, jag kollade igenom Spotufy-topplistorna tidigare i veckan och det såg inge vidare ut. Island låg högre upp på de flesta listorna...

Ny testar de ett nytt sätt att redovisa rösterna. De går baklänges och jag hänger inte med...återkommer när vi närmar oss slutet av detta

Det är så sjuuukt spännande. Tre länder kvar
Nej, vi behöver inte se deras ansikten. Vi vill se poängen !!!
Vi behöver 253 poäng av publiken....

Told ya... 93 poäng är skitdåligt. Igen
Jaja... jag är inte förtjust i det här. Menmen... det är inte så långt att åka till Amsterdam
Vi blev 6a. Jag hade rätt. Spotify-listorna ljuger inte.

Mest sur är jag över att Jonas på mitt jobb gissade rätt vinnare. 
Jag är så sjukt trött nu. Hur ska vi klara oss ända tills nästa år att gå in i bubblan?
Jag är stolt över John och vårt bidrag. Vi klarade top-10 igen och Christer Björkman kan lämna med flaggan i topp. 

Nu ska jag få ner pulsen. Komemr ta en timme.

TACK !
Taggar: Final, eurovision, eurovision2019;

...Jorovishon (det kan inte bli värre) deltävling 2

Så är vi på G!
 
Det kan som sagt inte bli värre. Jag är en mycket tolerant kvinna. Jag kan ta det mesta. Men tisdags var på gränsen. San Marions turkiska strandraggare med en svensk dansare med vita shorts som tvättats i för hög temperatur kvalade in till lördagens final med den episka oförglömliga textraden:
"If you're feeling lonely (If you're feeling lonely)
We can take it slowly (We can take it slowly)"
 
Ikväll har de fyra programledarna börjat skrika, bråka och sagt "MADONNA". För jo, hon komemr på lördag. Men henen skiter vi i. 
 
Ikväll ska det bli bättre. Påstås det. Hälften av bidragen ikväll har någon form av svensk inblandning. Kanske därför?
 
1. Armenien
Mystisk kvinna med hög bas står i rött ljus och (tänka sig) lårhöga stövlar. Jag hittar ingen riktig melodi i detta. Vart tog den söta lilal melodin vägen ? Ingen som vet ingen som vet. Men hon ser ut att tro på vad hon sjunger. Och hon sjunger från tårna så rastaflätorna flyger. Här kommer bryggan. Och här kom en tonartshöjning man inte kan missa. Det är djupt.Tjejen kan sjunga but thats about it.
 
Rebecca, är du med mig ikväll? Min ständiga blogg-fan. Det är så ensamt utan dig.
 
2. Irland
Jag gillar det här innan hon ens börjat. Men jag är ju lite svag för rockabilly. Och rött läder. Och pennkjolar. Och serietidningar. Nu sitter de i en bar och dricker milkshakes. Lite Lily Allen-touch men tråkigt. Varför kunde de inte kört det här konceptet men med en bra låt? Besviken...
Nu ligger hon på cafe-disken och snurrar runt. Fantastiskt. Men de är glada.
 
Som sagt... jag undviker foto och filmer i bloggen för att hela bloggen låser sig. Men det är ju klart, det är ju TVn som är viktigast just nu. Efter texten som jag skriver.
 
3. Moldavien
 Har på sig en bröllopsklänningmed gräddtårtevarning. Tänka sig. En ballad till. Grattis världen. Jag är mer fascinerad av kvinann som rotar än låten. STAAAAAAAAAAAY kryster Moldavien fram. Jag saknar de glada saxofonerna från 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 och 2018. Tog de slut?
Moldaviens Anna "LAAAAAAAV JOOOO SOOOO MAAAAACH"
Lav jo to Moldavien. Typ
 
4. Schweiz (stavade jag rätt?)

Stilig MumsMums wannabee coolar till sig. Med Ingrosso-feeling i framförandet. "She´s naughty and got me dirty dancing"
Great. Kul för dig.
Fin slinga att skaka rumpan i. Är inte helt förtjust i verserna men sticket är genialiskt. Får lite Samir och Viktor-vibbar av dansen. Shuffla shuffla. Och såklart detta bidrag är vi involverade i.
 
Har ni sett alla trianglar överallt i årets Eurovision ? Scenen, intro, allt är trianglar. Och ni vet avd det betyder?
 
ILLUMINATI !
 
5. Lettland
 
Goes mysmusik. Annan typ av bröllop här än i Moldaviens bidrag. Förvisso vit klänning men oerhört stilig grön hatt till. Flower-power bröllop. Söt och mysig låt men lite ninnananana-känsla. Känns som en speldosa dock där melodin går omochomochomochomochomochomochom igen. Som en karusell. Oj tydligen var det exakt det gruppen hette
 
6. Rumänien
Sångerskan heter Esther Ponny. Bara det borde vara plus poäng. Ytterligare en svartklädd låt med ,ystiska (läs konstoga) vibbar. Djupt och mörkt. Igen. JAG VILL HA GLADSCHLAGER!!!! Var är Lina Hedlund när man som bäst behöver henne ? Eller LInda Bengtzin. Jag blir för fan deprimerad av årets låtar. Jag vill bli glad inte självmordsbenägen.
 
Nu blir det reklam. Men för oss lyckliga så får vi se fantastiska intervjuer i bästa Stina Dabrowski-stil. Conchita Wurst blir uppraggad av den israeliska programledaren. Conchita i glittrigt hipster-skägg. Wow
Nu berättar Schweiz att han har adhd. 

Så har fem minuter gått av mitt liv där övriga världen fått se kasinoreklam.
 
7. Danmark
 
Nu är det Danmark som alltid brukar vara sådär mysiga. Och de är de igen. HÄR var det riktiga Lilly Allen-känsla ! Lite pizzicato på fioler, en tjej i hänsler (bara det!!) och män på stegar och alla sitter i skräddarställning coh sjunger med i den fina sången.
"Love is forever"
Alltså. Det här var ju bra !!
Trots Nils Karlsson-pyssling och att det får för sig att sjunga på både franska och danska mot slutet.
 
 
NUUUUU JÄÄÄÄVLAR!!
 
HEJA JOHN!
 
8. Sverige
 
ÅÅÅÅÅH VAD HAN ÄR BRAAAAA!
Men, det känns som något 'r galet med rytmen. Som han är för tidig hela tiden.
 
Men jaaaaaaa ! Vi är bäst. Ville bara säga det. Men jag är lite jävig.
 
9. Österrike
 
Nu är det svart och djupt igen. Vad är det för fel med årets bidrag ? Depp-fest. Den här damen har dock blått hår att matcha allt det svarta. Och deppigheten är i övrigt matchad med en barstol. Jag tycker hon sjunger om sor (?!) "Shoooooee"
Som hon gillar att försöka hitta? Ytterligare en till som tar i på tok för mycket. 
 
10. Kroatien

Män med guldvingar kommer nedhissade från taket insmetade i guldglitter på sina nakna bringor. Nu är det djupt och deppigt igen. Änglarna ligger och krälar bakom mannen som sjunger. Nu fick mannen som sjunger också guldvingar. Jag fattar ingenting.

11. Malta
Vill ha glad-låt. Trött på "käka-Ben&Jerry-glass-rakt-ur-paketen"-låtar. Lite Carola-style på damen. Hon rör sig knappt. Ja... det var väl okej. 
 
12. Lithauen
Man i svart (SUUUPRIISE!) som sjunger falsett.  OCh sjunger om de djupa känslorna. Come on come on let your feelings out. Låter lite som tjat-sex. Det är förbjudet. Känns som han försöker dra ut känslorna ur mig. Jag känner...inget. Men nu kom falsetten tillbaka och då började jag känns lite.... det gör lite ont. Mannen vaggar fram och tillbaka och fortsätter tjata hela låten ut.
 
 
Nu blev det spännande när de intervjuade John i Greenroom. 
 
13. Ryssland
Tänka sig... de förvarnar att Ryssland kör extra-allt. VAAAA? Ryssland kör extra-allt?! Ovanligt. HAn har iallafall inte svart i sin power-ballad utan är klädd i årets andra mode-färg...vit. Han har klonat sig. Det är så de gör i Ryssland medan vi ritar streckgubbar. Efter man åkt i ljushatsighet från Stjärnornas Krig börjar det regna. Och nu åskar det. Och nu har han klonat sig 9 gånger. Men faktiskt... detta var bra !
 
14. Albanien
SNÄLLAAAAA FÖRBJUD SVART OCH DEPPIGT I EUROVISION. För nu blev det svart och deppigt. Ryssland sjöng om skrik. Albanien skriker. Visserligen perfekt. Och det brinner. Brinner det inte varje år i Albaniens bidrag ? Lite tutor och grejor och botox. Oj vad dramatiskt
 
15. Norge
Varför tycker jag att alla norska grupper ger "A-ha"-vibbar. Men alla är klädda i svart och sjunger "Take on Me" med jojk. Detta är lite konstigt. Inte dåligt. Man blir glad av en upp-tempo-låt. Tillochmed same-mannen som jojkar har de klätt i svart.
 
16. Nederländerna
Nu blir det favoriten. En av favoriterna i förra semin, Belgien, var pannkaka. Så nu har de något att leva upp till. Han är klädd i svart. Och sitter bakom ett piano. Och sjunger en ballad. Jobbar intensivt där han sitter och pillar på sitt fejk-piano. Låten är bra. Han är bra. Men jag tror inte detta vinner.
 
17. Nordmakedonien (Former Yogoslavian Republic of Macedonia eller former Macedonia)

Vi börjar känna igen konceptet nu. Vacker månniska står klädd i något svart (Nordmakedonien har dock tryckt in lite grönt för att bryta av) och sjunger något djupt. Innan hon avslutar kommer hon ha tagit i från tårna och knutit sin näve.Plus för feminist-vibbarna. Hon står där och sjunger i sin korsettklänning att alla flickor ska vara stolta och bryta reglerna. Varför låter den här låten som en annan Eurovisionlåt. Conshita Wurst vinnarlåt?
 
Sitter och funderar (efter tips från min eviga följeslagare Becca)...om Ryssland vinner. Får man vifta med regnbågsflaggor i arenan då?
 
18. Azerbaijan (Jag lär mig ALDRIG hur det stavas)

Azerbaijan har återanvänt robotarna från pausnumret i Eurovision i Stockholm. Lite befirande att det här spektaklet slutar med en poplåt med lite positiv feeling. Och i sticket fick han in lite folklore-känsla. Inte som Portugal som blandade Fado och Techno och något annat mest hela tiden. Det funkade ... inte. Men detta funkade !
 
Nu berättar programledarna att det är mycket roligare att rösta i Eurovision än EU-valet. Grejt... 
 
Schweiz
Sverige
Danmark
Ryssland
Azerbaijan
Nederländerna
Malta
Irland
Norge
Nordmakedonien

There we go
MIsstänker dock att någon annan av de djupare balladerna också får vara med på lördag.
 
Nu blir det mellanakt. En musikgrupp med människor med funktionsvariationer. Oerhört fin röst och bra produktion. Bra mellanakt ! Vilken röst hon har tjejen som sjunger. Oerhört bra mellanakt. 

Nu börjar det tjatas att vi ska rösta. För alla vi som tittar är dumma i huvudet och tar ungefär två timmar på oss att lyfta luren och rösta.

Nu komemr det en helt hysterisk människa och ska börja trolla. De kan ju börja med att trolla bort Österrike. Israels Houdini med en dos bokstavskombination med blandade bokstäver. Och får alla att skriva Eurovision på sina skyltar
 
Tror jag ska hämta mer choklad så här i femtielfte snabbreprisen.
Nu när jag tittar på nsäat snabbrepris så funderar jag lite på om Lettland och Lithauen också kan ha en chans...
 
Nu så... nu blir det en till mellanakt. 
 
ÅÅÅÅÅÅÅH TITTA VEM SOM ÄR DÄR !
 MUMSMUMS
Åååååh Conchita kommer sjunga Heroes på lördag !
Och Mumsmums ska också sjunga.
Och någon annan tjej skulle också sjunga. Tror hon hette Madonna-något...

NU får vi ytterligare ett epilepsi-anfalls-video. Men de är ganska roliga !

Programledarna fortsätter tjata om den där damen... Madonna...jaja... vi vet att hon kommer på lördag. 
 
Precis som Mumsen
 
Oj...nu blev det en obehaglig paus. Tror tanken var att det skulle vara roligt men ingen skrattade.
 
Nu ska vi prata med de där som får vara med i finalen utan att kvala för de pumpar in massa pengar. Ungefär som Sverige, men vi pumpar inte in pengar utan talang. 
Oj, vad äckligt nöjd jag blev med den sista punch-linen där.

Nu plockar programledaren upp en till märkligt foto som han plockat från Insta. Det blev jättekonstigt i tisdags. Det blev jättekonstigt ikväll. Snälla. Inga mer foto på lördag.

 
Kom igen nu... ge mig lite resultat. Mitt choklad är slut
Jon Ola Sand ser glad ut. 
 
Vidare
Ta Sverige först så vi slipper vänta...

Nordmakedonien - rätt
Nederländerna - rätt
Albanien - W.T.F
SWEEEEEDEN - rätt
Ryssland - rätt
Azerbaijan - rätt. Som har en brud som skriker i falsett samtidigt som han stämmer musklerna. Kvällens kräk var det tack så mycket
Danmark -rätt
Norge - rätt
Schweiz - rätt
ÅÅÅÅÅÅH KOM IGEN. JAG VILL SOVA
Malta - rätt
 
Så, den här Eurovision-experten prickade 9 av 10 igen. Bara Albanien som jag inte tog men jag ahde på känn att någon östeuropeisk ballad skulle komma med.

Så är vi i Final igen. För vi är bäst.
Vi ses på lördag.

Då kan vi se fram emot de där vita shortsen från San Marino.

Godnatt !
 
Taggar: Melodifestivalen, eurovision, semi2, semifinal2;

Äntligen ! Jorovishön deltävling 1 !

Vi. Är. Igång.
 
Äntligen. 
 
Hela spektaklet börjar med Netta som gråter och tackar och säger att vi alla får vara oss själva. Förutom om man är palestinier förstås.
 
Det där sista sa hon inte.
 
Men det är en del av årets politik. Eurovisions sociala medier har fyllts med politik. Mer än vanligt. 
Vet ni vad jag tycker ?
Jag tycker alltid någonting.
Hela Eurovision ÄR politik. Men någon form av låtsaspolitik där inga människor dör utan där Grekland ger Cypern en 12a. Låt det få vara den där låtsas-politiken. Låt oss få vara i den rosa helikoptern. Så kan vi disktuera det andra ockspå. Men kanske inte just här och just nu. Det är lättare att ta tag i de riktiga problemen om man får leva i sin låtsasvärld lite då och då.
 
Netta sjunger i värsta Brittney Spears outfitten och kacklar på. Lika bra i år som i fjol. Jag tror inte jag har hört den här låten en enda gång sedan den vann ifjol. Men, den är ju inte dålig. Bara lite dålig.
 
Och redan INNAN tävlingen ens börjat har vi en skrikande person på scenen som skriker
THANK YOUUUU EUROPE
Thank you Netta !
Nu vill vi kora årets vinnare.
 
Fyra programledare. I perfekta kläder. Perfekt outfit. Perfekta skor. Med snyggt påklistande leende på fyra ansikten och lite skrikande.
Jag ska försöka inte bädda in massa filmer och foto ikväll. Det var det som gjorde att bloggen kaosade under den svenska finalen. Jag försöker för mycket. Precis som de fyra programledarna. Och precis som de flesta andra bidragen.
 
Första kräket kom när slipsen hängde snett på Programledar.man 1 och Programledar-kvinna 1 fick det hedersvärda uppdragen att fixa den. För det kunde han inte själv.
KRÄK
 
1. Cypern
Första svenska bidraget. 
Halvnaken kvinna sjunger till tunga rytmer. Lårhöga stövlar. Blöt i håret. Konstigt. Madonna men utan smak. Nu drar hon av sig hälften av de kläderna hon knappt hade på sig. Nu har hon en gympadräkt i plast. Man kanske inte lyssnar men man kan iallafall tittar. Proffsig produktion (såklart den är svensk) men resten... nja
 
2. Montenegro
Kvinna sjunger lite surt
Man sjunger lite surt
Nu kvinan sjunger och försöker. Lite förmycket
Ny man sjunger
Ny kvinna sjunger
Alla sjunger att de faller och är i himlen.
Jag fattar inte.
Slingan är fin men resten är för mycket. För många som sjunger. För många som försöker. För många som wailar. För många hjärtan som faller och ska plockas upp. Någon som fattar?
 
Tror jag går och hämtar kvällens snacks. Fruktsallad med choklad
 
3. Finland
Årets första man med lårhöga stövlar står på scen. Och han är från Finland. Plus att de använder sig av Rytmisk Gymnastik. Det är också en synt på scen. Detta känns Rumänien 2004. Detta känns som en dansgolvs-dänga. Framförd av mannen som framförde Sandstorm. Sandstorm minns vi. Den här låten har vi redan glömt innan den är slut.
 
4. Polen
Frost-prinsessorna från Polen på scen. Det låter som en konsert på min 8-årings skola. Fyra damer med barnröster sjunger en meoldi iförda det som de hittade i utklädningslådan.De står blickstilla med undantag för lite sväng. Nu får de igång en Brandsta-City-Släckers klapp. Wow.
 
Vad händer ? Var det så här dåligt ifjol?
 
5. Slovenien
En till synt på scen. Detta är syntarnas år.
Plus för att de sjunger på slovenska. Jag vet dock inte om vad. Min slovenska är undermålig. Men hon ser ut att vara trött på honom. Kanske för att han glömde ta ut soporna imorse. Killen bara står där. Jag fattar inte vad han gör där. Han står där och hon sjunger att han inte bara glömde soporna utan han tömde inte heller kattlådan. Detta var typ det mest avskalade jag sett. Med undantag för den helt obegripliga mannen på scen som bara står där medan hon sjunger till honom. Alltså... det gör ont att säga men detta var bäst hittills.
 
6. Tjeckien
Nu blir det indipop. Precis det vi alltid önskar oss i Eurovision.
Pojken verkar vara glad i sin gula tröja. Adhd-pojke spelar på trummor. Nu berättar han en historia. Sedan börjar han sjunga och hoppa jämfota. Oj så han hoppar och går ner på knä. Här var det lite 80-tals wibes. Man blir lite glad å så. 
 
Nu blir det reklam och programledaren dansar omkring. Så fint. Nästan så jag saknar kasino-reklamen. Hellre det än "no hate only love"-klyshorna från jordens sämsta intervju i Green Room. Nu har resten av världen fått se sin kasinoreklam, vi fick reda på att pappa på hebreiska hetter Abba och se en programledare som skrämde livet ur publiken. Fascinerande.
 
7. Ungern
Tänka sig att Orban-land sjunger på sitt eget språk. Märk man ser plågad ut. En till som sjunger på sitt modersmål. Mannen är barfota. Och dramatisk. Jag tror han sjunger om skorna som han tappade i bäcken och nu hittar han inte dem. Massa människor kommer upp på skärmen bakom. Vad gör de där ? Letar de månne efter hans skor? Han nynnar vidare i sin melankoli. Årets tema är tydligen "stå blickstilla på scen"
 
8. Vitryssland
Nu kommer landet som brukar skicka människor som sjunger med vargar på scen och har blonda hockeyfrillor. Samtliga utplockade av den fantastiska halv-diktatorn som styr. All respekt år Edward av Sillen och Charlotte Perrelli som kommenterar men att jämföra det här med Zara Larsson (?!). Likhet: tjej och blond
I övrigt. Inget
Ung tjej i korta shorts och "karma" skrivet runt bysten. Kvällens tredje lårhöga stövlar. 50% av bidragen har haft lårhöga stövlar."dont like it, lets break the rules" sjunger flickan. Kanske ska testa det i Vitryssland ?
 
9. Serbien
Märkligt. En balad från Serbien. Har aldrig hänt förr... årets överraskning. Hastagg: Ironi. Mörkt. Melankoliskt. Svart klänning. Fin röst. Lite stråkar. Detta kommer säkert gå vidare, Ni får se det på lördag igen.
 
10. Belgien
Liten söt pojke ska sjunga. Med Ukrainas trummor från 2004 när Ruslana vann. Annars är jag gravt besviken. Belgien har varit starka de senaste åren men detta var...inte bra. Surt. Osäkert och konstig produktion. Fattar inget. Detta känns som vitryssland. Hur detta kan vara favorittippat? Jag måste ha missat något.
 
11. Georgien 
Nu är det svart igen och mystisk man som sjunger. Åter igen på sitt eget språk. HAn ser förvirrad ut. Han knyter näven. Han spänner sig och ser ut att han wunderbaum under armarna. Han tar i. Oj vad han tar i. Helt komerm det fram fem svartklädda män till och börjar sjunga..som rövarna i Ronja (!). Och nu kom röken. Och DÄR kom "THANK YOU SOOOOO MUCH". Tack själv.
 
12. Australien
Nu blir det konstigt. Kvällens andra Frost-prinsessa men med sjuuuuuuukt långa ben. Tänk om man hade haft dem benen. Här opera-sjungs det. Detta kommer 100% bli en Eurovision-klassiker oavsett hur det går. Det svajas på pinnar och sjungs en aria och det är storm i rymden. Som sagt. Blivande klassiker. Trust me. Tre damer som snurrar omkring på pinnar. Kan det bli bättre?
 
Nu blir det reklam. Och vi får se kassa intervjuer från Green Room. Och mannen som skriker. 
 
13. Island
O.M.G En growlande BDSM-grupp. Välkommen till Eurovision. Precis vad vi önskat oss hela vårt liv. Dessutom på isländska. Jag tror att killen i lack-kläderna inte fått sitt morgonkaffe. Han verkar lite arg. HAns ögon är stora som tekoppar. En man i läder-remmar kryper omkring. En annan androgyn man i hockefrilla och platåskor sjunger lite fint. Morgonkaffe-mannen fortsätter vara arg. Alltså... jag kan inte låta bli att det är lite uppfriskande.
 
14. Estland
eller Sverige... Svensk artist. Låter som en sämre Avicii låt... jag har hört den här låten på radio. Surt i ett parti så tv-n sprack. Låten är bra men Viktor surnade där ett tag.  Han surar fler gånger. Låten är bra men sången är inte så bra. Gitarren åkte fram och tillbaka och även svensken kan skrika "THAAAAANK YOU EUROPE"
 
15. Portugal
Nu ska det bli konstigt har jag hört. Fado + Techno = succe ?
Man i plast-skägg och japanska kläder står och sjunger fado. Får sedan flipp och börjar gå som en höna. Annan man sitter och tittar och blir inspirerad, Blrjar också dansa som en höna. Sedna börjar mannen dansa på tåspets-skor. Sedan räcker han ut tungan som Maorierna. Nu viftar han på höfterna. Mannen som sjunger ser plågad ut. Mannen som dansar ramlar ihop. Mannen som sjunger somnar. Slut
 
16. Grekland
Snälla... kan vi få en svängig poå-låt nu?
Grekiskan sjunger mörkt och nasalt iförd ... något märkligt 1700-talsklänning-inspirerat ?  Ingen klassiskt poppigt låt. Saknar en riktig schlager-dänga !!! Det här var sisådär. Också konstigt. Men med tanke på att fjolårets vinnare alltid föder barn i form av nya bidrag av samma stuk året efter.... ja... Netta... ditt fel att årets Eurovision är en fest i konstiga saker.
 
17. San Marino
Äntligen lite glatt och disco. Glada människor iklädda i vitt. Killarna med shorts som de tvättat i för hög värme. DOn Juan själv prat-sjunger fram låten och viftar på rumpan. "Say nanananana". Herrgud...Killen sjunger inte ens. Han typ pratar. "If you.re feeling lonely, we can take it slowly"
O
M
G
Tror Metoo aldrig nådde San Marino
 
Nu blir det reklam och sen mellanakter. Men först blir det den klassiska franksan och sen får vi se alla superkassa låtar igen. Alltså... så många bottennapp på en gång...Montenegro känns nästan bra efter den här kvällen.
 
Cypern
Slovenien
Tjeckien
Serbien
Vitryssland
Island
Estland
Australien
Estland
Grekland

Så slår jag till i detta märkliga startfält. Absurt märkligt startfält. 
Snälla. Det borde vara lag på att programledarna inte skriker i TV. Hata är ett starkt ord men jag HATAR PROGRAMLEDARE SOM SKRIKER I TV.
Nu blir det Dana som sjunger Bruno Mars låt. Dessutom tror jag inte det är live. Det känns förinspelat. Skit samma. Så mycket kärlek på en gång. Alla hånglar i TV !!!! Vilken fantastisk TV när man får alla att hångla med alla på bästa sändningstid.
 
Nu förespråkar man exploatering av barn när man trycker in vinnaren av Lilla Mello i stora Mello. Glad att Sverige inte längre med i det spektaklet. Vi slänger in våra barn i Stora Mello istället.
 
Nu är det en mellanakt där vi får se alla artist-intro som vi redan sett samt de artist-intro som vi ska se på torsdag. Meningen med det är?

Och snabbrepris med jordens sämstigaste låtar... en tredje gång.
Nu sitter de i Green Room och skriker 
"GET DRUNK GET DRUNK "
 
När de nu preseterade "videomontage" of great Eurovision-moments" tillät jag mig vara skeptisk MEN det var väldigt fint. Bra montage. Jag blev lycklig,
 
Kom igen nu. Jag ska jobba imorgon. Kan vi ha ett resultat tack ?

Nej just ja... vi ska se två av the big five samt Israel. Först visare de halvnaken ild på spanjoren så de knappt hinner prata om hans låt. Sedan pratar de djupa saker med fransmannen. En frasnman som sjunger på engelska ?!? Vad har hänt ? NEJ NU HAR DET GÅTT FÖR LÅNGT I DET DÄR JÄVLA LANDET.
Israels bidrag flashade förbi. Pallar inte. Kom igen. Ge mig resultatet Jon Ola Sand. Varför har alla norrmän dubbla förnamn ? Kan de inte bestämma sig eller är det ett tecken på jämställdhet att mamma och pappa för bestämma lika mycket?
 
Vidare:
Grekland - rätt
Vitryssland - rätt
Serbien - rätt
Cypern - rätt
Estland - rätt
Tjeckien - rätt
Australien - rätt
Island - rätt
San Marino - W.T.F
Slovenien - rätt

9 av 10. Jag rockar. Bara San Marino med sin strandraggar-låt som jag missade på.Vem är Queen of liveblogg ? Please answer i kommentarerna.

Jag tror inte vinnaren är i det här gänget. Jag hoppas nästan inte vinnaren är här. 
Nu är det dags att hoppa sängkammaren.
 
Tack för ikväll ! Vi ses väl på torsdag ?
Bye bye !
Taggar: blogg, bästa, eurovision, live, semi1, semifinal;