...vi måste ju börja leva igen...

Blir rädd.
På riktigt.

Bettan är inte ensam.
Många med henne anser att 'leva' innebär resor, sol-lapande på stränder vid Medelhavet, åka skidor och röja på Pink-konsert.
Hur kan ens liv vara så fjuttigt att det hänger på sådana saker?
Själv älskar jag träffa folk, gymma, resa, äta, gå på fest, besöka teatrar och evenemang. Men jag kan inte påverka att det pågår en pandemi. Men vad jag kan påverka är min inställning till det hela.
Det jag inte kan förändra, det är vad det är.
Det jag kan förändra är att mitt sätt att se på livet. Jag tycker det är obehagligt att människor behöver åka till Kanarieholmarna för att känna att de lever. Varenda gång jag kramar mitt barn känner jag att jag lever. Om jag gör det i Lund eller Las Palmas gör ingen skillnad på känslan.
Däremot är det kul och spännande att åka till Las Palmas, men hade jag behövt göra det för att 'leva', ja då hade jag blivit på riktigt orolig över det liv jag valt att leva

Jag har haft ett helt okej 2020. Utmanande men okej.Utmanade för mig innebär inte att det är skitår. Skitår har de haft som jobbat på IVA, haft anhöriga som dött eller som själva varit svårt sjuka. Jag har varit förskonad från allt.
Vem är jag då att säga det varit ett skitår ?

Två generationer bak i tiden var restaurangbesök eller än mindre utlandsresor allt annat än standard. Idag skriker människor att de efter mindre än ett år måste göra utlandsresor trots pandemi för att de måste ju 'leva'. De flesta överlägna civilisationer har dött ut av sig själv, det kommer den här också göra om vi inte lär oss att vara vår egen lyckas smed utan att skada andra och oberoende av omgivningen.
Jag längtar tillbaka till möjligheten att kunna göra massor av roliga saker igen men det är inte det som gör mig lycklig. 
Att säga att jag inte levt under det senaste året för jag inte kunnat åka karusell är som att spotta på hela sjukvården, anhöriga till människor som lämnat oss i förtid och människor som varit sjuka samt alla generationer innan oss.

Själv tänker jag skapa min egen lycka under 2021 oavsett vad världen vänder sig.

Alla andra borde fundera vad det är för liv man lever till vardags om de inte lever medan det pågår..

Gott Nytt År!

Glitter och bara fötter är såååå 2021





Taggar: 2020, att, corona, konsten, leva, årskrönika;

...oerhörda brister i Wordfeud....


Taggar: bristet, mök, wordfeud;

...lycka är...

När det är totalt kaos överallt och sjukvården går på knäna och konstaterar att det enda man kan göra för mig är en ny operation. Sedan ställer man in alla operationer för folk vill gå på shoppingtur inför jul.
Men...

Idag ringde de från sjukhuset att de trots corona beslutat att gå vidare med min operation men behöver flytta fram den några dagar.
Total lycka

När jag hämtat mig efter den här operationen behövs det ytterligare en operation och sen är jag redo börja leva på riktigt igen. 

Vi ställer olika krav på livet vid olika tillfällen. Mina krav är ganska lågt ställda just nu men lyckan kommer lättare när kraven på vad lycka innebär inte är så höga.
Samtidigt ska lycka inte blandas ihop med strävan att bli bättre på något eller komma framåt i livet. Det har sitt egna syfte där lycka inte är överordnat. Man vill bli bättre på något för man vill bli bättre på det, inte för att man per automatik blir lycklig när man uppnår sitt mål. Målet är inget vägen är allt och är man bara förälskad i målet men hatar vägen ska man akta sig för att vilja uppnå målet. Det är nämligen sällan där man hittar krukan med guld.

Lycka för mig just nu är att jag får min operation och kan se fram emot en sommar.

Tillägg: Skumtomtar är också lycka



Taggar: covid, lycka, operation, region, skåne;