...Idalogi regel 165...

Var aldrig rädd för att vara en regnbåge. 
Alla färger.



Taggar: 165, idalogi;

... jävla skitartros...

Vissa dagar är värre än andra. Människor som inte har rörelse inbygt i blodet förstår inte. Idag är det +10 grader. Solen lyser. Fåglarna har börjat kvittra.
Jag vill städa, bygga och framför allt springa.
Springa terräng är det bästa jag vet.
Mina läkare har sagt att jag aldrig mer kommer få springa. Någonsin. Inte ens när jag fått mina höftproteser. Höftproteser är inte höftleder. För en människa som aldrig gått utan alltid sprungit gör det så ont. Dagar som denna gör det jätteont. 
Hugg händerna av en pianist
Stick ut ögonen på en konstnär
Skär av tungan på en föreläsare
Samma sak.

Människor som säger att de springer trots höftproteser muntrar inte upp mig. Det är nämligen direkt olämpligt att göra det. Kanske det eventuellt går. Men priset du betalar om det inte går är oerhört högt samt att du minimerar tiden innan du kört slut på dem också och då kan du inte gå heller. Så sluta berätta för mig om alla fantastiska människor som springer med höftproteser. Jag har varit fantastisk nog i mitt liv... ibland är fantastisk lika med dum.

Men dagar som denna blir jag ledsen på riktigt och kämpar med mig själv för att inte hata alla vänner som postar om sina underbara löppass. Men det är inte dem jag hatar. Det är min egen kropp och den genetiska nitlotten jag dragit.

Ledsen






Taggar: atros, höft, höftatros, löpning, springa;

...Mellolajvblogg deltävling 4...

Lördag. 
Lördagsgodis. Drömrulltårta i mellobaket. Lite glasblåsning avklarat. Normal dag.
 
 
Men det är ingen normal lördag för det är dagen då vi  kl 21 vet att vi har fått höra årets vinnare av Melodifestivalen 2021. Men vi vet inte vem. Spekulationerna kommer dock gå heta och självklart kommer jag delge er detta nästa vecka i klassiska traditionsenliga blogginlägget 'Inför femtitolfte chansen'
Om ni missat veckans inlägg inför kvällens deltävling så kan ni hitta det HÄR. I veckans 'Inför' har jag gått igenom allt som är väsentligt att veta om veckans deltävling. Allt annat är inte värt att veta.
Veckans programledare är Pernilla Wahlgren och Per Andersson och det som diskuterats den här veckan är om denna duo kommer slå världsrekord i Mello-trams eller inte. Ingen sten kastad av mig. Det ska man inte göra i glashus.
 
På tal om glashus så köpte jag ett Mello-vinglas på Kosta idag. Det enda problemet är att det var alldeles för dyrt för att partaja för hårt med...
Aj dessa livsdilemma man ställs inför...
 
 
 Nä nu slutar vi snacka...
Är ni med mig?
 
Pernilla sitter vid ett piano och glittrar och sjunger en kuplett i musikalform. Pernilla har den snyggaste rosa fjäderboa-telefon som jag någonsin har sett. Sedan kommer Per Andersson in och sjunger en hyllningssång till sig själv.
 Per Andersson ser ut som en tomte med gigantisk skägg där corona och andra virus äääälskar att gro. Så dyker fotbollsförbundskapeten, en svensk pinuppa, Pernillas föräldrar och lite andra människor upp. Bra öppning! 
 
Vill även ha den här soffan hemma att ligga och rulla runt i med mitt nya vinglas.
 
 Nu är vi igång och Pernilla inleder med ett skrik som hade passat en programledare när Eurovision gick i Ryssland 2009.
 
VÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLKOOOOOOMMMMNA TILL MELODIIIIIFEEEESTIVALEEEEEEN!
 
 Tack Pernilla.
Nu vet vi vad vi tittar på.
Tack så jättemycket.
 
 NUUUU KÖÖÖR VI!
 

 
 
Melodi Nummer 1
Tess Merkel
 
Tess är inte släkt med Angela Merkel. Nej det är hon inte. Tess ser lyckligt botox-stinn ut att hon är med i Mello. Vi också!
 Rosa latex. Blonderat löshår. Army of Lovers-rip of i början. Nu väntar vi bara på lädret. Tess känner kärleken bland sina latexklädda dansare. Dansarna går med höga knän. Tess går ner på knä för hon fortfarande kan. Nu prat-sjunger hon som värsta Jean-Pierre Barda. Tess känner kärlek typ 100 gånger.
Min främsta djupa tanke efter den här låten är att jag älskar mina rynkor.
Detta var ok. Inget Alcazar dock.
 
Melodi nummer 2
Lovad
 
Lovad verkar nästan lite blyg i artistpresentationen. Åååååh hon hälsar till sin mamma.
Lovad har hittat delar av skogen som Anna Bergendahl använde i Mello för två år sedan när hon sjöng Ashes to Ashes. Hon använder även samma rökmaskin.
En ballad på gång. Hjärta och Smärta a la Molly Sandén presenteras. Jag är så trött på Hjärta och Smärta. Har man hjärta innebär detta per automatik smärta ibland. Det innebär inte att man behöver skicka in en låt till Mello om det. "Men det är min åsikt" som tyckarna på Aftonbladet Facebook skriver i sina kommentarer.
 
Melodi nummer 3
Efraim Leo
 
Hahahahaha! Han ÄR döpt efter Pippis pappa. Ni som läst min Inför-blogg kan se att ni hade informationen redan då. Fast jag inte ens visste det själv.
 
Efraim ser plågad ut och förvirrad ut. Nu drar låten igång en aning och två kloner dyker upp. Lite små surt här och var. Man väntar på att låten ska dra igång. Och väntar. Och väntar. Efraim står vid sin mikrofon klädd i svart och vitt och gör lite Basic Aerobics steg, lååååångt ifrån Lena Phs avancerade moves i Det gör Ont.
Nä. Orkar inte detta.
10-åringen kallar dock detta "fashion" och jag är ju gammal och absolut inte "fashion" så jag fattar inte hur bra detta var. Vi får se vad svenska folket säger om "fashion"
 
Melodi nummer 4
The Mamas
 
The Mamas gnyr lite när de tittar tillbaka på sin vinst ifjol. The Mamas har humor och har utnämt sig själv till "Mellos nya husband". Spot on girls!
 
Samma klänningar som ifjol. Samma början som ifjol. Men på TVÅ sekunder byter de kläder från fjolårets svarta klänningar till guldklänningar. Så snyggt!
Dock ifrågasätter jag starkt rosett i midjan på tajt guldklänning. Jag tycker faktiskt bättre om årets låt än förra årets som jag inte ens kommer ihåg. Men det här är verkligen inte min typ av musik. Vi tar reglerna för bra musik igen:
1. Musik man kan sjunga med i = bra musik
2. Musik man inte kan sjunga med i = inte bra musik
 
Vad tror ni har gjort Mozart så poppis? Jo, att hans musik kan man tillochmed göra barnsånger av.
 
Melodi Nummer 5
Sannex
 
Hur moderna är Sannex frågas det i artistpresentationen? "Attityd är benen isär" säger sångaren Andreas Olsson. 
 
Jag. är. I. Chock
Och har väldigt mycket attityd. 🙃😉
 
Sångaren i Sannex är från Kävlinge. Där jobbar jag när det inte är pandemi. Kan tycka att det är lite plus. Alltså jag jobbar i Kävlinge, inte hemma hos sångaren i Sannex.
Nu drar sångaren av sig kläderna. Jag försöker hitta det moderna i det här "moderna dansbandet". Är det de tajta vita byxorna? Kajalen på han som spelar det fantastiska inne-instrumentet "keytar"? Keytar är en blandning mellan keyboard och gitarr för er som inte vet det. Är det örhänget (ska det vara höger eller vänster) ? 
Jag är ju hopplöst omodern så jag vet inte.
 
Melodi Nummer 6
Clara Klingenström
 
Clara älskar Stockholm när där inte är några stockholmare säger hon. Precis som alla vi andra alltså. Alla stockholmare brukar också tycka samma sak. Det är så märkligt det där. Precis som alla som åker till fjällen och undrar varför där är så många i fjällen och svär över detta. Meta.
 
Clara står i rosa glittrande negligé med en gitarr och sjunger en liten visa på svenska. Det är viskänsla på detta. Hon låter som någon som jag hört förutom...aaaaargh... vem vem vem?!?
 
Lite mysig låt men är inte säker på att det här är rätt sammanhang.

Christer byter kläder oftare än jag byter... hårgummiband.

Melodi Nummer 7
Eric Saade
 
Idag körde vi förbi Kattarp där Eric växte upp för att husen där var billiga. Eric har slutat med guterala ord för han fyllt 30, säger han.Mustasch kan gå kurs hos den mogne mannen Eric Saade.
 
Eric är klädd i sin pappas kläder och står ensam i en vit fyrkant. Han älskar det på morgonen och på kvällen och varje helg. Jag undrar om han gillar det när barnet spyr över honom klockan 11.00 för hen har fått vinterkräksjukan. Måste säga att Eric är modig att med sådan röst ställa sig ensam i en vit ruta och rumpdansa. Eric smyger fram en skugga och dansar på. Sjukt snygg slinga i den här låten.

Nu vänner.... har vi hört årets vinnare.
Ni vet att ni kan kommentera i bloggen? Jag försöker svara när tid finnes!
 
Rebecca: det är GIVET att Sannex låt är med på vår After Beach i sommar. Jävlar vad jag saknar inte-pandemi-tider och kramar och alla vänner och After Beach med Sannex.
 
Veckans mellanakt är en förinspelad sketch som handlar om en tvättäkta melodist. Kommentaren här hemma: "Det där är ju precis som hemma hos oss"
Det här är riktigt kul. Åååh de har klätt hela badrummet med rosa boa. Jag vill också ha! Nu ska jag inleda operation tjata. 
 
Jäklar Per Andersson kör ett knarkskämt i bästa sändningtid.
SKANDAL
Där fick vi veckans skandal.
 
 "Det är inte bara allvar utan även väldigt mycket ångest" säger Christer Björkman
Va fan... det låter ju som det svenska skolsystemet och inte Mello tänker jag
 
Vi har ett resultat. Vidare:
Clara Klingeström
Eric Saade
Tess Merkel
The Mamas
Efraim Leo
 
Alltså... Efraim Leo... är tydligen fashion. Jag gillar inte när barnet har rätt och jag har fel.
 
Snabbrepris:
X undrar varför Tess Merkels dansare ser ut som bananer. Samma svar som varför Eric Saade tog på sig sin pappas kläder innan Mello... ingen som vet ingen som vet...
 
Nu kommer nästa mellanakt tillägnad alla som håller i och håller ut.
Herregud. Pernilla ramlade igenom plexiglaset. Tydligen var det meningen men man dog en liten stund.
Nu flyger Pernilla i taket och allt går åt pipsvängen. Samtidigt som allt går åt pipsvängen sjunger de gamla klassiska mello-låtar. Hahaha! Det här var roligt. Brand, änglar som springer. Per Andersson som fastnar. Som pricken över i:et slår de ner barn och tror på människan.
 
Tillbaka till familjen med Melodist. 
"Hon säger alltid mello-relaterade sqaker. Hon är ett freak"
Sjunga mello-låtar när man ska natta barnet är väl inget märkligt.
Det är liiite mycket obehaglig igenkänningshumor här.
 
The Mamas och Eric Saade är stor-favoriter men hade tyckt det varit kul med en chock.
 
Direkt till final:
Eric Saade
 
Eric knäar. Men är tusen gånger mer proffsig än Anton Evald var för tre veckor sen. Till skillnad från Anton lyckas Eric komma igenom hela låten med bara lite fnitter halvvägs.
 
Men det blir väl så när man varit med i Mello tiotusen gånger och badat på scen och krossat glasplattor och allt han hållt på med.
Jag är övertygad att alla män över 50 hatar det här. Och alla andra under 50 älskar det.
Jag älskar dansen, koreografin och slingan. Någonstans passar Eric också in i det här. Fast han är en nasal pojkvasker.
 
Nu har Christer Björkman och Eric Saade något märkligt livesänt möte i deras klubb för inbördes beundran. Vald till ordförande blev Christer Björkman. Vald till vice-ordförande: Eric Saade.
Antal medlemmar inkl styrelse: 2
 
Till Andra Chansen
Efraim Leo
Clara Klingenström
 
Till final
The Mamas
 
Inte förvånadsvärt men som sagt... detta låter som det som vann ifjol. Och det som vann i förrfjol. Inte min kopp te i år igen. Och förra årets låt glömdes bort på listorna efter 4 veckor. Dotter spelas fortfarande.
I
Rest
My
Case 
 
Listorna kan aldrig ha fel.
 

Så. Då är vi i mål.
 
Veckans skandal kommer vara att folk är upprörda över Pers snusk- och knarkskämt.
Att de väljer fel i Andra Chansen. Ni vet att fel låtar möter varandra i matcherna.
Förutom att fel låtar vann.
 
Det händer så mycket i världen och ännu mer i den här rosa boa-klädda mellovärlden. Själv är jag så sjukt nöjd att jag har en selfie utan botox med eurovision-statyn efter besöket på Kosta idag.
 
Make
Your
Life
Great
Again
- börja älska Mello
 
Syns om en vecka!
 
 
 
 
 



Taggar: 2021, 4, andersson, blogg, deltävling, lajvblogg, melfest, melodifestivalen, per, pernilla, wahlgren;