...Jorovishon (det kan inte bli värre) deltävling 2

Så är vi på G!
 
Det kan som sagt inte bli värre. Jag är en mycket tolerant kvinna. Jag kan ta det mesta. Men tisdags var på gränsen. San Marions turkiska strandraggare med en svensk dansare med vita shorts som tvättats i för hög temperatur kvalade in till lördagens final med den episka oförglömliga textraden:
"If you're feeling lonely (If you're feeling lonely)
We can take it slowly (We can take it slowly)"
 
Ikväll har de fyra programledarna börjat skrika, bråka och sagt "MADONNA". För jo, hon komemr på lördag. Men henen skiter vi i. 
 
Ikväll ska det bli bättre. Påstås det. Hälften av bidragen ikväll har någon form av svensk inblandning. Kanske därför?
 
1. Armenien
Mystisk kvinna med hög bas står i rött ljus och (tänka sig) lårhöga stövlar. Jag hittar ingen riktig melodi i detta. Vart tog den söta lilal melodin vägen ? Ingen som vet ingen som vet. Men hon ser ut att tro på vad hon sjunger. Och hon sjunger från tårna så rastaflätorna flyger. Här kommer bryggan. Och här kom en tonartshöjning man inte kan missa. Det är djupt.Tjejen kan sjunga but thats about it.
 
Rebecca, är du med mig ikväll? Min ständiga blogg-fan. Det är så ensamt utan dig.
 
2. Irland
Jag gillar det här innan hon ens börjat. Men jag är ju lite svag för rockabilly. Och rött läder. Och pennkjolar. Och serietidningar. Nu sitter de i en bar och dricker milkshakes. Lite Lily Allen-touch men tråkigt. Varför kunde de inte kört det här konceptet men med en bra låt? Besviken...
Nu ligger hon på cafe-disken och snurrar runt. Fantastiskt. Men de är glada.
 
Som sagt... jag undviker foto och filmer i bloggen för att hela bloggen låser sig. Men det är ju klart, det är ju TVn som är viktigast just nu. Efter texten som jag skriver.
 
3. Moldavien
 Har på sig en bröllopsklänningmed gräddtårtevarning. Tänka sig. En ballad till. Grattis världen. Jag är mer fascinerad av kvinann som rotar än låten. STAAAAAAAAAAAY kryster Moldavien fram. Jag saknar de glada saxofonerna från 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 och 2018. Tog de slut?
Moldaviens Anna "LAAAAAAAV JOOOO SOOOO MAAAAACH"
Lav jo to Moldavien. Typ
 
4. Schweiz (stavade jag rätt?)

Stilig MumsMums wannabee coolar till sig. Med Ingrosso-feeling i framförandet. "She´s naughty and got me dirty dancing"
Great. Kul för dig.
Fin slinga att skaka rumpan i. Är inte helt förtjust i verserna men sticket är genialiskt. Får lite Samir och Viktor-vibbar av dansen. Shuffla shuffla. Och såklart detta bidrag är vi involverade i.
 
Har ni sett alla trianglar överallt i årets Eurovision ? Scenen, intro, allt är trianglar. Och ni vet avd det betyder?
 
ILLUMINATI !
 
5. Lettland
 
Goes mysmusik. Annan typ av bröllop här än i Moldaviens bidrag. Förvisso vit klänning men oerhört stilig grön hatt till. Flower-power bröllop. Söt och mysig låt men lite ninnananana-känsla. Känns som en speldosa dock där melodin går omochomochomochomochomochomochom igen. Som en karusell. Oj tydligen var det exakt det gruppen hette
 
6. Rumänien
Sångerskan heter Esther Ponny. Bara det borde vara plus poäng. Ytterligare en svartklädd låt med ,ystiska (läs konstoga) vibbar. Djupt och mörkt. Igen. JAG VILL HA GLADSCHLAGER!!!! Var är Lina Hedlund när man som bäst behöver henne ? Eller LInda Bengtzin. Jag blir för fan deprimerad av årets låtar. Jag vill bli glad inte självmordsbenägen.
 
Nu blir det reklam. Men för oss lyckliga så får vi se fantastiska intervjuer i bästa Stina Dabrowski-stil. Conchita Wurst blir uppraggad av den israeliska programledaren. Conchita i glittrigt hipster-skägg. Wow
Nu berättar Schweiz att han har adhd. 

Så har fem minuter gått av mitt liv där övriga världen fått se kasinoreklam.
 
7. Danmark
 
Nu är det Danmark som alltid brukar vara sådär mysiga. Och de är de igen. HÄR var det riktiga Lilly Allen-känsla ! Lite pizzicato på fioler, en tjej i hänsler (bara det!!) och män på stegar och alla sitter i skräddarställning coh sjunger med i den fina sången.
"Love is forever"
Alltså. Det här var ju bra !!
Trots Nils Karlsson-pyssling och att det får för sig att sjunga på både franska och danska mot slutet.
 
 
NUUUUU JÄÄÄÄVLAR!!
 
HEJA JOHN!
 
8. Sverige
 
ÅÅÅÅÅH VAD HAN ÄR BRAAAAA!
Men, det känns som något 'r galet med rytmen. Som han är för tidig hela tiden.
 
Men jaaaaaaa ! Vi är bäst. Ville bara säga det. Men jag är lite jävig.
 
9. Österrike
 
Nu är det svart och djupt igen. Vad är det för fel med årets bidrag ? Depp-fest. Den här damen har dock blått hår att matcha allt det svarta. Och deppigheten är i övrigt matchad med en barstol. Jag tycker hon sjunger om sor (?!) "Shoooooee"
Som hon gillar att försöka hitta? Ytterligare en till som tar i på tok för mycket. 
 
10. Kroatien

Män med guldvingar kommer nedhissade från taket insmetade i guldglitter på sina nakna bringor. Nu är det djupt och deppigt igen. Änglarna ligger och krälar bakom mannen som sjunger. Nu fick mannen som sjunger också guldvingar. Jag fattar ingenting.

11. Malta
Vill ha glad-låt. Trött på "käka-Ben&Jerry-glass-rakt-ur-paketen"-låtar. Lite Carola-style på damen. Hon rör sig knappt. Ja... det var väl okej. 
 
12. Lithauen
Man i svart (SUUUPRIISE!) som sjunger falsett.  OCh sjunger om de djupa känslorna. Come on come on let your feelings out. Låter lite som tjat-sex. Det är förbjudet. Känns som han försöker dra ut känslorna ur mig. Jag känner...inget. Men nu kom falsetten tillbaka och då började jag känns lite.... det gör lite ont. Mannen vaggar fram och tillbaka och fortsätter tjata hela låten ut.
 
 
Nu blev det spännande när de intervjuade John i Greenroom. 
 
13. Ryssland
Tänka sig... de förvarnar att Ryssland kör extra-allt. VAAAA? Ryssland kör extra-allt?! Ovanligt. HAn har iallafall inte svart i sin power-ballad utan är klädd i årets andra mode-färg...vit. Han har klonat sig. Det är så de gör i Ryssland medan vi ritar streckgubbar. Efter man åkt i ljushatsighet från Stjärnornas Krig börjar det regna. Och nu åskar det. Och nu har han klonat sig 9 gånger. Men faktiskt... detta var bra !
 
14. Albanien
SNÄLLAAAAA FÖRBJUD SVART OCH DEPPIGT I EUROVISION. För nu blev det svart och deppigt. Ryssland sjöng om skrik. Albanien skriker. Visserligen perfekt. Och det brinner. Brinner det inte varje år i Albaniens bidrag ? Lite tutor och grejor och botox. Oj vad dramatiskt
 
15. Norge
Varför tycker jag att alla norska grupper ger "A-ha"-vibbar. Men alla är klädda i svart och sjunger "Take on Me" med jojk. Detta är lite konstigt. Inte dåligt. Man blir glad av en upp-tempo-låt. Tillochmed same-mannen som jojkar har de klätt i svart.
 
16. Nederländerna
Nu blir det favoriten. En av favoriterna i förra semin, Belgien, var pannkaka. Så nu har de något att leva upp till. Han är klädd i svart. Och sitter bakom ett piano. Och sjunger en ballad. Jobbar intensivt där han sitter och pillar på sitt fejk-piano. Låten är bra. Han är bra. Men jag tror inte detta vinner.
 
17. Nordmakedonien (Former Yogoslavian Republic of Macedonia eller former Macedonia)

Vi börjar känna igen konceptet nu. Vacker månniska står klädd i något svart (Nordmakedonien har dock tryckt in lite grönt för att bryta av) och sjunger något djupt. Innan hon avslutar kommer hon ha tagit i från tårna och knutit sin näve.Plus för feminist-vibbarna. Hon står där och sjunger i sin korsettklänning att alla flickor ska vara stolta och bryta reglerna. Varför låter den här låten som en annan Eurovisionlåt. Conshita Wurst vinnarlåt?
 
Sitter och funderar (efter tips från min eviga följeslagare Becca)...om Ryssland vinner. Får man vifta med regnbågsflaggor i arenan då?
 
18. Azerbaijan (Jag lär mig ALDRIG hur det stavas)

Azerbaijan har återanvänt robotarna från pausnumret i Eurovision i Stockholm. Lite befirande att det här spektaklet slutar med en poplåt med lite positiv feeling. Och i sticket fick han in lite folklore-känsla. Inte som Portugal som blandade Fado och Techno och något annat mest hela tiden. Det funkade ... inte. Men detta funkade !
 
Nu berättar programledarna att det är mycket roligare att rösta i Eurovision än EU-valet. Grejt... 
 
Schweiz
Sverige
Danmark
Ryssland
Azerbaijan
Nederländerna
Malta
Irland
Norge
Nordmakedonien

There we go
MIsstänker dock att någon annan av de djupare balladerna också får vara med på lördag.
 
Nu blir det mellanakt. En musikgrupp med människor med funktionsvariationer. Oerhört fin röst och bra produktion. Bra mellanakt ! Vilken röst hon har tjejen som sjunger. Oerhört bra mellanakt. 

Nu börjar det tjatas att vi ska rösta. För alla vi som tittar är dumma i huvudet och tar ungefär två timmar på oss att lyfta luren och rösta.

Nu komemr det en helt hysterisk människa och ska börja trolla. De kan ju börja med att trolla bort Österrike. Israels Houdini med en dos bokstavskombination med blandade bokstäver. Och får alla att skriva Eurovision på sina skyltar
 
Tror jag ska hämta mer choklad så här i femtielfte snabbreprisen.
Nu när jag tittar på nsäat snabbrepris så funderar jag lite på om Lettland och Lithauen också kan ha en chans...
 
Nu så... nu blir det en till mellanakt. 
 
ÅÅÅÅÅÅÅH TITTA VEM SOM ÄR DÄR !
 MUMSMUMS
Åååååh Conchita kommer sjunga Heroes på lördag !
Och Mumsmums ska också sjunga.
Och någon annan tjej skulle också sjunga. Tror hon hette Madonna-något...

NU får vi ytterligare ett epilepsi-anfalls-video. Men de är ganska roliga !

Programledarna fortsätter tjata om den där damen... Madonna...jaja... vi vet att hon kommer på lördag. 
 
Precis som Mumsen
 
Oj...nu blev det en obehaglig paus. Tror tanken var att det skulle vara roligt men ingen skrattade.
 
Nu ska vi prata med de där som får vara med i finalen utan att kvala för de pumpar in massa pengar. Ungefär som Sverige, men vi pumpar inte in pengar utan talang. 
Oj, vad äckligt nöjd jag blev med den sista punch-linen där.

Nu plockar programledaren upp en till märkligt foto som han plockat från Insta. Det blev jättekonstigt i tisdags. Det blev jättekonstigt ikväll. Snälla. Inga mer foto på lördag.

 
Kom igen nu... ge mig lite resultat. Mitt choklad är slut
Jon Ola Sand ser glad ut. 
 
Vidare
Ta Sverige först så vi slipper vänta...

Nordmakedonien - rätt
Nederländerna - rätt
Albanien - W.T.F
SWEEEEEDEN - rätt
Ryssland - rätt
Azerbaijan - rätt. Som har en brud som skriker i falsett samtidigt som han stämmer musklerna. Kvällens kräk var det tack så mycket
Danmark -rätt
Norge - rätt
Schweiz - rätt
ÅÅÅÅÅÅH KOM IGEN. JAG VILL SOVA
Malta - rätt
 
Så, den här Eurovision-experten prickade 9 av 10 igen. Bara Albanien som jag inte tog men jag ahde på känn att någon östeuropeisk ballad skulle komma med.

Så är vi i Final igen. För vi är bäst.
Vi ses på lördag.

Då kan vi se fram emot de där vita shortsen från San Marino.

Godnatt !
 
Taggar: Melodifestivalen, eurovision, semi2, semifinal2;

Kommentarer :

#1: Rebecca

De två första låtarna visar inte på någon kvalitetshöjning i semi 2. Skärpning!!

skriven
#2: Rebecca

Visst var det något annat land som målade i sand för något år sedan?

skriven
#3: Rebecca

Schweiz kan vinna detta. Tyvärr är den inte lika stark ikväll som den är inspelad.

skriven
#4: Rebecca

Danmark gör mig glad! Och trevlig blandning av språk.

skriven
#5: Rebecca

Heja Sverige!

skriven
#6: Rebecca

Blir grymt imponerad av Sveriges produktioner år efter år. I årets mello är alla 28 låtar snygga att titta på (oavsett vad man tycker om låten). Det är inte många bidrag i Eurovision som slår den sämsta produktionen i mello.

skriven
#7: Rebecca

Malta lät så lovande inför. Vad hände när den blev live??? Synd...

skriven
#8: Rebecca

Litauen var lite småtrevlig att lyssna på.

skriven
#9: Rebecca

Ryssland: snygg produktion, men riktigt tråkig låt.

skriven
#10: Rebecca

Läste att ryssen ryktas bara gay och att Putin använder som propaganda. ”Vi accepterar alla, kolla bara på han i Eurovision.”

skriven
#11: Rebecca

Norge får pris i flest olika låtar under tre minuter.

skriven
#12: Rebecca

Jag hör att Hollands låt är bra och streamingvänlig, men hur kan den vara favorittippad?

skriven
#13: Rebecca

Något hos Makedonien tilltalar mig. Starkt bidrag.

skriven
#14: Rebecca

Malta är väldigt lik Cyperns bidrag från förra året.

skriven
#15: Rebecca

Vår tippning är nästan identisk. Du har Irland, jag har Litauen, annars är det samma.

skriven
#16: Rebecca

Italien och Frankrike är bäst av big-5!

skriven
#17: Rebecca

Tur att din blogg finns. Jag somnade under snabbrepriserna och nu på morgonen behövde jag snabbt få fram resultaten. Tack för att du finns!

Svar: Aaaawe ! Då somnade du innan Xana 😜
Ida in da world

skriven

Kommentera inlägget här :