...parken är stängd...Trevlig Siste April!

Jag har varit extremt duktig senaste veckorna.
Morgonpromenad genom Stadsparken har blivit en rutin. 
 
 
 Skön start på dagen att gå ensam och hålla lite koll på svanparet (sedan tidigare döpta till Svan-te och Selma av X) som byggt ett bo på en av öarna och nu ligger och ruvar på sina ägg.
 
 
Gå genom Nordisk Djungel och höra vattenfallet. Älskar att den annars så levande parken är så lugnt och tyst på morgonen.
  
 
Siste-April är Stadsparken aldrig tyst. 
Sveriges största spontanfest som alltid är och troligtvis alltid kommer vara, den enda fyllefesten för unga sponsrad av staten. Lunds Kommun värnar om sin fyllefest. Man gav väl upp, alternativt så tänke man "låt den utan synd kasta den första stenen". Ingen kunde kasta. Ingen kan fortfarande kasta. De som passerat förbi Lund mellan 16 års och 25 års ålder har tagit del av den här festen. På något sätt. Pizzeriornas ugnar går varma denna dag och Systembolagens dörrar är så låsta som de kan vara i något hopplöst försök att bidra till sanad stämning.
I informationen innan Siste-April är det standard att det informeras om att man itne får ta med sig bohag dvs sängar, soffor och köksbord till parken.
Lundborna har accepterat att det kommer lukta urin i buskarna på innergården, att de kommer väckas klockan 07.00 när den första bergsprängaren går förbi mot parken och att parken kommer förvandlas så den liknar en krigszon.
 Numera använder man hela grejen i markandsföringssyfte och sänder live via olika TV-bolag och kvällstidningar. För att kräma tillbaka lite pengar i form av marknadsföring.
 
Sedan man blev för gammal för att med värdighet vara festdeltagare, har jag använt festen till miljöträna hunden, miljöträna barnet (respektive var inte glad över det sistnämnda, speciellt inte när hon kom hem med en "ballong" av en uppblåst kondom) samt sucka och stöna över dagens ungdoms förfall. Det sista brukar dock bara hålla i sig tills jag (precis som alla andra lundabor) kommer på att för 20 år sedan var jag själv en del av dagens ungdoms förfall.
 
I år har de inhängnat hela parken med stängsel, vilket innebar att istället för att gå ett varv i parken, fick jag gå ett varv runt parken. Ifjol spärrade de av parken med förevändningen 'underhållsarbete' och strödde ut 10 000 ton hönsgödsel i parken så det stank över halva stan. I år är taktiken helt enkelt att luta sig mot pandemilagen. Och vi accepterar för vi vet att vi behöver inte öka på smittspridningen av klamydia, vinterkräksjuka, allmän sinnesförvirring och covid i de tider som vi lever i. Vi sparar det till nästa år.
 
 
Jag saknar innan-pandemin. Nästa år ska jag minsann sitta på balkongen och njuta av den första bergsprängaren som går förbi och den första som kissar i buskarna.
 
Jag önskar er en fantastisk Siste April ( eller Valborg om det nu skulle finnas några Stockholmsjävlar som läser bloggen 😉 )
 
 
 
 
 
 
 

Taggar: Lund, Stadsparken, april, siste, siste april, valborg;

...livet är ganska tråkigt...

Man vaknar
Man jobbar
Man längtar efter helg.
Man har helg.
Man vaknar
Man jobbar
Man längtar efter helg,
Man har helg.
Ibland har man semester. 
Ibland längtar man till semestern.
Man vaknar
Man jobbar
Man längtar
 
De flesta dagar är ganska tråkiga
De flesta dagar händer det ingenting
Ändå är livet så absurt spännande
 
Paradox
Det är nog paradoxen som gör det så spännande.
Paradoxen att det är tråkigt och spännande på en gång.
Att man ständigt längtar betyder att man lever
 
 
 
 

..veckans blandade röra...

Här har ni förra veckans veckans spaningar
 
 
Observation 1
En liten krog någonstans i Sverige beslutade sig för att jämte sin pensionärsrabatt ge rabatt till de som vaccinerats. Deras inlägg råkade delas på en anti-vax-sida. Sen var det kört i den lilla krogens kommentarsfält på Fejjan.
Sedan beslutade #jagärhär att göra en aktion på den lilla krogens Facebook-sida för att motverka alla påhopp. Det blev ett ytterst roligt kommentarsfält.
Och krogen har aldrig haft så mycket trafik till sin sida.

2020-talet är ytterst underhållande ibland.
 
 
 
Observation 2
Bulletin är Sveriges bästa dokusåpa just nu.
Efter att Ivar Arpi, Alice Teodorescu m.fl blev utröstade så slängde redaktionen in tre nya jokrar i leken. Lekstugan med skrattretande gubbar i skägg som råkat tjänar en sjuhelvetes massa pengar på gud-vet-vad växer. Grattis världen!
 
 
 
 
Observation 3
Det finns så mycket fint sommarmode. Dags börja nätshoppa.
#ironi
 
 
 
 
Observation 4
Förra veckan fick mamma sin första dos. Tegnell ser ljuset. Jag hoppas på ljuset.

 
 
 
 
Taggar: bulletin, mode, observationer;