...vad gjorde du i helgen...

...jag reste åter igen 250 mil fram och tillbaka.
Utan att en endaste liten isbjörn dog.
 
 
 
Och vilken kaos det var vid tillfällen.
Det är fruktansvärt jobbigt att vara domare när man inte kan bedöma lika-för-alla. Det ska skära i varenda domarhjärta när det inträffar och under lördagens tävling skar det rejält när uppkopplingarna från olika delar av Sverige  inte ville fungera.
 
Men en sak som den här pandemin verkligen har lärt oss är att tagga ner, slappna av, göra om och göra rätt. Varje gång man gör en sak på ett nytt sätt blir det grus i maskineriet för man vet inte vilken typ av underlag vägen har som man ska köra på. 
När gruset får maskinen att hacka så måste man ta det bästa beslut man kan för tillfället, utvärdera och se hur man kan göra det bättre tills nästa gång. Ibland är snabba beslut inte de bästa på lång sikt men just där och då behöver de fattas. Så länge intentionen är att de ska vara så bra som möjligt så är det korrekta beslut.
 
Jag är stolt över den svenska domarkåren i svensk rytmisk gymnastik. Vi har kommit så långt i vår utvecklig som arbetsgrupp trots att vi alltför ofta är i klorna på otydligheter. Otydligheter som kommer av att vi faktiskt valt att hålla på med en av de  svåraste bedömningsidrotterna som finns. Men jag vet att vi alla och envar gör allt i vår makt för att skapa tydlighet, rättvisa och transparens genom att ständigt kommunicera.
 
Här är bilderna från min resa i helgen.
 
 
Jag upprepar:
Inte en enda isbjörn dog under inspelningarna.
 
 
 
Taggar: digital tävling, domare, gymnastik, riksserien, rytmisk, tävling;

...Idalogi regel 192...

Var alltid kär
I något
Berätta det




Taggar: 191, idalogi, kär;

...grattis mammor på mors dag...

 Jag får ibland lite flashar i min lilla hjärna att alla dessa mödrars och fäders dagar känns något förlegat. Samtidigt kokar det katolska blodet i mina årdror och känner att det är allmänt härligt att hitta anledningar att fira. Ju mer man firar ju roligare blir det.
 
Så idag firar jag mammor som betyder mycket för mig
 
Mamma
Såklart. Här är hon väldigt vacker och väldigt gravid med mig i magen i en väldigt snygg retrofrisyr anno 70-tal. Ska man beskriva min älskade mamma så är nog "väldigt mycket" en bra beskrivning. Väldigt mycket världens bästa mamma iallafall.
 
 
Systeryster 
Min fina favorit syster som är den klokaste, mysigaste och vackraste systeryster en människa kan önska sig. Bättre förebild för en lillasyster kan man inte ha och hon har som mamma lyckats göra mig till världens stoltaste moster. Jag har haft tur i genlotteriet och längtar tills den dag vi kan mysa igen. Numera mer med rödvin och politik än som nedan.
 
 
 
 
 Mormor
 Spana in tapeten på den här bilden. Den tapeten drogs ner inte långt här efter och ersattes av en moderiktig korktapet som mamma fortfarande har kvar. Fashionista är något familjens kvinnor itne direkt är kända för med undantag för syrran ovan.
Mormor var jag lite rädd för när jag var liten. Morfar var den man kröp upp i famnen på, mormor var den som serverade maten. Ju äldre jag blev fattade jag att det här var en reaktion på tidenn varande snarare än på mormors personlighet. Mormor var en väldigt vacker kvinna både som ung som gammal
 
 
Farmor
 Det är något med äldre kvinnor som fascinerar mig. Tyvärr minns jag inte farmor jättetydligt, hon gick bort vid 88 års ålder när jag var 10 år gammal. Jag minns en egensinnig, kort och rund dam som alltid bantade och därmed aldrig åt. Istället livnärde hon sig på att smaka på alla andras mat. 
Har full förståelse för detta beteende. Är man äldre ska man testa allt.
 
 
 Övriga mammor som jag älskar
 
Johanna - som har en unge som jag försökt uppfostra Ida-style senaste året via Teams.
Tips: föd inte barn precis innan pandemi. Jag har mycket uppfostran Ida-style att ta igen när den här pandemin är över.

Rebecca - som jag  vet till 100% uppfostrar sina söner på ett sätt så jag inte behöver be min dotter ta kampsportslektioner eller fundera på hur lång kjol hon har när hon går ut.
 
Sist men inte minst...
 
Grattis till mig för att jag också får lov att vara världens bästa mamma till världens bästa unge!

Jag försöker vara den bästa mamman jag bara kan vara varje dag. Jag misslyckas ibland men att misslyckas ibland är en del av att vara världens bästa mamma. 
 
 
 
 
 
 
 
Taggar: grattis, mamma, mors dag;