... gottigottgott...

Det var länge sedan jag pratade mat. Nåja, skriver en del om all mat som jag äter men jag lovar att jag lagar ibland mat själv.
Och inte alltid falukorv eller Krögarpytt.

Denna gången har jag testat lite olika saker till Det Stora Kalaset. Under överinseende och hjälp av 7-åringen.
Gjorde en tårta. Glutenfri som tog en halvtimme att göra tillsammans med en 7-åring. Lite snodd från www.arla.se. Lite modifierad.
Superenkel
Inte så söt med en trevlig syra som uppskattades även av de som inte är socker-junkies som jag.

Ingredienser
Två marängbottnar
250 gram färska hallon
3 dl syrad grädde
1 burk Kesella Hallon
50 gram chokad av valfri sort

1. Riv eller hacka chokladen.
2. Vispa grädden
3. Mosa hälften av hallonen (alternativt halvera)
4. Lägg ut en av marängbottnarna. Bred den med hälften av den vispade syrade grädden, halva Kesellaburken och de mosade/halva bären. Sprinkla chokladen
4. Lägg över den andra marängbottnen
5. Blanda sen slarvigt resterande grädden med Kesella och bred ut överst. Toppa med hallon och det sista av chokladen.

Problemet vi hade var att marängbottnarna blev för blöta och kollapsade. Har därför modifierat receptet ovan men är faktiskt inte säker på att det hjälper. 

Men trots kollapsad tårta så var den himla enkel och god och jag kommer göra den igen.


Taggar: efterrätt, enkel, gott, hallon, maräng, midsommar, snabb, sommar, tårta;

Kommentera inlägget här :